Problemen met gegevenstaken oplossen

In deze sectie worden problemen beschreven die kunnen optreden bij het werken met gegevenstaken en hoe u deze problemen kunt oplossen.

Problemen met omgevingsfouten oplossen

Wanneer er bij een gegevenstaak een omgevingsfout optreedt, zoals time-outs, netwerkfouten of verbindingsfouten, zal de gegevenstaak automatisch proberen de bewerking opnieuw uit te voeren. Als de fout vervolgens nog niet is verholpen, wordt de gegevenstaak gestopt en de status Fout met een foutmelding weergegeven.

• Tussenopslagtaken met gegevensbronnen die alleen toegankelijk zijn via Qlik Gegevensgateway - Gegevensverplaatsing:

De bewerking wordt een oneindig aantal keren opnieuw geprobeerd, met een interval van 5 seconden.

Als de onderbreking te lang duurt, wordt de interval verdubbeld tot een interval van 1800 seconden wordt bereikt.

• Tussenopslagtaken met gegevensbronnen die toegankelijk zijn zonder Qlik Gegevensgateway - Gegevensverplaatsing, opslagtaken, transformatietaken en datamarttaken:

De bewerking wordt 3 keer opnieuw geprobeerd, met een interval van 1 seconde.

Doe het volgende:

1. Verhelp de fout met behulp van de foutmelding.

2. Laad of hervat de uitvoering van de gegevenstaak.

Problemen met een specifieke tabel oplossen

Wanneer bij een gegevenstaak een fout optreedt bij het schrijven naar een specifieke tabel, wordt doorgegaan met het uitvoeren van de gegevenstaak. De tabel met de fout toont de status Fout met een foutmelding.

1. Verhelp de fout met behulp van de foutmelding.

2. Laad de tabel met een fout.

CDC-problemen oplossen

Tussenopslaggegevenstaken met de updatemodus Volledige lading & CDC kunnen te maken krijgen met CDC-gerelateerde problemen die invloed hebben op de hele taak en die niet kunnen worden opgelost door specifieke tabellen opnieuw te laden. Voorbeelden van problemen zijn ontbrekende gebeurtenissen, problemen die worden veroorzaakt door de reorganisatie van de brondatabase of storing in het lezen van brondatabasegebeurtenissen.

U kunt alle tabellen opnieuw naar het doel laden om dergelijke problemen op te lossen.

1. Stop de gegevenstaak en alle taken die deze gebruiken.
  2. Open de gegevenstaak en selecteer het tabblad Bewaken.

3. Klik op de knop ... en vervolgens op Opnieuw laden.

Hierdoor worden alle tabellen naar het doel geladen met behulp van de Drop/Create-methode en wordt het vastleggen van gegevens vanaf dit punt opnieuw gestart.

• Opslagtaken die gebruikmaken van de tussenopslagtaak worden bij de volgende uitvoering opnieuw geladen via vergelijken en toepassen om de gegevens te synchroniseren. De bestaande geschiedenis blijft behouden. Geschiedenis type 2 wordt bijgewerkt om de wijzigingen te weerspiegelen nadat er opnieuw is geladen en het vergelijkingsproces is uitgevoerd.

De tijdstempel voor de vanaf-datum in de geschiedenis type 2 weerspiegelt de datum van opnieuw laden en niet noodzakelijkerwijs de datum dat de wijziging is opgetreden in de bron.

• Liveweergaven van opslag zijn niet betrouwbaar tijdens de laadbewerking van het doel en totdat de opslag is gesynchroniseerd. Opslag wordt volledig gesynchroniseerd wanneer:

• Alle tabellen opnieuw zijn geladen met behulp van vergelijken en toepassen;

• Eén cyclus van wijzigingen voor iedere tabel is uitgevoerd.

Ga voor meer informatie naar Alle tabellen opnieuw naar het doel laden.

NULL-waarden in kolommen van primaire sleutel

Er verschijnt mogelijk een foutmelding als u een gegevenstaak uitvoert: Unknown execution error - NULL result in a non-nullable column.

Mogelijke oorzaak

Kolommen die worden gebruikt als primaire sleutel mogen geen NULL-waarden bevatten en moeten niet-nullbaar zijn.

Voorgestelde actie

In de brongegevenstaak voegt u een uitdrukking toe die alle NULL-waarden omzet in een waarde, bijvoorbeeld 0.

U kunt ook een andere kolom selecteren om als primaire sleutel te gebruiken.

Weergavefout bij gebruik van Redshift als gegevensplatform

Het kan zijn dat u de volgende of vergelijkbare foutmelding te zien krijgt wanneer u Redshift als gegevensplatform gebruikt: Kan conversiefunctie van 'onbekend' naar tekenvariërend niet vinden

Mogelijke oorzaak

Ontbrekende weergave van een constante-uitdrukking. Dit kan vaker in datamarts voorkomen vanwege de grotere complexiteit van de laatste query.

Voorgestelde actie

Geef de constante-uitdrukking weer als tekst.

Voorbeeld:

cast ('my constant string' as Text)

Problemen met gegevenstaken op basis van Gateway voor gegevensverplaatsing oplossen

U kunt informatie krijgen over de tussenopslagbewerkingen voor gegevenstaken op basis van Gateway voor gegevensverplaatsing door het inspecteren van logboekbestanden. U kunt ook het niveau voor het registreren instellen. Logboeken zijn beschikbaar als de gegevenstaak de eerste uitvoering heeft voltooid.

U hebt een van de volgende machtigingen nodig voor de ruimte waarin de gegevenstaak staat om logboekbestanden te bekijken:

• Eigenaar

• Kan uitvoeren

U hebt ook een van de volgende machtigingen nodig voor de ruimte waarin de gegevensgateway zich bevindt:

• Kan gebruiken
  • Kan bewerken
  • Kan beheren

Logboekbestanden bekijken

Open de logboekweergave door te klikken op Logboek weergeven in een tussenopslag-gegevenstaak op basis van Gateway voor gegevensverplaatsing. U kunt onder Logboeken Replication-engine selecteren welk logboekbestand u wilt bekijken. U kunt met en scrollen naar het begin en het einde van het bestand.

TipDe weergave van het logboekbestand wordt niet automatisch met de laatste berichten bijgewerkt. Als u wilt bijwerken, klikt u op om te scrollen naar het einde van het logboekbestand met de nieuwste berichten.

Opties voor logboekregistratie instellen

U kunt het niveau voor logboekregistratie instellen voor verschillende bewerkingen van replication onder Opties voor logboekregistratie.

U kunt de volgende niveaus instellen:

• 1. Fout

Toon de foutberichten.

• 2. Waarschuwing

Toon de waarschuwingen.

• 3. Informatie

Toon de informatieberichten.

• 4. Fouten opsporen

Toon aanvullende informatie voor het oplossen van problemen.

• 5. Gedetailleerde foutopsporing

Toon gedetailleerde informatie voor het oplossen van problemen.

De hogere niveaus bevatten altijd de berichten van de lagere niveaus. Als u Fout selecteert worden er alleen foutberichten naar het logboek geschreven. Als u echter Info selecteert, worden informatieberichten, waarschuwingen en foutberichten meegenomen. Over het algemeen genereren de niveaus Fouten opsporen en Gedetailleerde foutopsporing grotere hoeveelheden logboekgegevens.

U kunt Algemeen gebruiken om hetzelfde niveau in te stellen voor alle bewerkingen of stel het niveau voor elke bewerking afzonderlijk in.

• Bron - volledige lading

Logboekactiviteiten die zijn gerelateerd aan bewerkingen voor volledige lading in de gegevensbron. Dit omvat SELECT-opdrachten die worden uitgevoerd op de brontabellen voorafgaand aan de volledige lading.

• Bron - CDC

Logboekactiviteiten die zijn gerelateerd aan CDC-bewerkingen in de gegevensbron.

WaarschuwingAls u dit instelt op het niveau Gedetailleerde foutopsporing worden grote hoeveelheden gegevens naar het logboek geschreven.
  • Bron - gegevens

Gedetailleerde logboekregistratie van de activiteit van brongegevens die zijn gerelateerd aan bewerkingen voor volledige lading en CDC.

• Doel - volledige lading

Logboekactiviteiten die zijn gerelateerd aan bewerkingen voor volledige lading van het doel.

• Doel - CDC

Logboekactiviteiten die zijn gerelateerd aan CDC-bewerkingen van het doel.

• Doel - uploaden

Logboekactiviteiten als bestanden worden overgedragen naar het doel.

• Uitgebreide CDC

Gedetailleerde logboekregistratie van CDC-activiteiten, zoals synchronisatie en opslag van transacties.

• Prestaties

Logboekregistratie van latentiewaarden voor bron en doel.

• Metagegevens

Logboekactiviteiten die zijn gerelateerd aan het lezen van metagegevens en aan wijzigingen van de metagegevens. De status van de replication-taak wordt ook geregistreerd.

• Infrastructuur

Logboekregistratie van infrastructuurgegevens, zoals systeembewerkingen en taakbeheer.

• Transformatie

Logboekregistratie van gegevens die zijn gerelateerd aan transformaties die zijn uitgevoerd.

Diagnostische bestanden downloaden

U kunt een diagnosepakket, opdrachtlogboeken en een geheugenrapport downloaden om u te helpen bij het oplossen van problemen met de replication-taak die is gekoppeld aan de tussenopslagtaak. U kunt slechts één item per keer downloaden.

1. Klik in de logboekweergave op Downloaden om het venster uit te vouwen.

2. Selecteer het item dat u wilt downloaden

3. Klik op Downloaden.

Het bestand wordt gedownload naar uw computer of u wordt gevraagd het op te slaan, afhankelijk van uw browserinstellingen.