Gebruikers beheren - Gebruikersgebaseerde abonnementen

Qlik Cloud biedt verschillende methoden om de gebruikers te organiseren die u aan de tenant toevoegt. De beschikbare gebruikerstypen en hoe u gebruikers beheert, is afhankelijk van uw abonnement. Met de gebruikersgebaseerde Qlik Cloud Analyse-abonnementen krijgen de gebruikers het Analyzer- of Professional-gebruikersrecht toegewezen.

InformatieDit onderwerp is van toepassing op Qlik Sense Enterprise SaaS, Qlik Sense Business en Qlik Cloud Government. Als u een abonnement hebt voor de Standard-, Premium- of Enterprise-editie van Qlik Cloud Analyse of Qlik Cloud Gegevensintegratie, raadpleegt u Gebruikers beheren - Capaciteitsgebaseerde abonnementen.

Voeg gebruikers toe via een identiteitsprovider of stuur uitnodigingen via e-mail. Nadat gebruikers zijn toegevoegd aan de tenant, kunt u ze categoriseren als app-gebruikers of makers van inhoud door het gebruikersrecht Analyzer of Professional toe te wijzen.

Daarnaast kunt u specifieke machtigingen toewijzen voor acties in Qlik Cloud. Machtigingen worden gegroepeerd in rollen die u kunt toewijzen aan afzonderlijke gebruikers of groepen gebruikers.

De stappen om gebruikers aan de tenant toe te voegen en gebruikersrechten en rollen toe te wijzen.

Workflow voor gebruikersbeheer