Filtrera en datauppsättning

Du kan lägga till ett filter till en datauppsättning för att reducera uppsättningen datavärden i datauppgifter för Mellanlagra datatillgångar som mellanlagrar data via Qlik Data Gateway – dataflytt, Lagra- och Transformera-datauppgifter.

1. Klicka på Datasets.

2. Klicka på Filter.

Uttrycksverktyget öppnas.

3. Bygg ett uttryck för att definiera filtret. Filtret ska utvärderas till ett sant värde för de datarader som ska behållas.

Du kan använda kolumner i datauppsättningen, funktioner och operatorer.

Klicka på för att flytta ett objekt till uttrycket.

Du kan också använda alla funktioner som stöds av molndataplattformen.

Anteckning om informationOm du använder Azure Synapse Analytics som dataplattform kommer $RTRIM och $LTRIM endast att rensa blankstegstecken oavsett vilket tecken du anger ska rensas.
  4. Klicka på Extract parameters.

Du kan nu lägga till ett testvärde i Value to test för alla parametrar.

5. Klicka på Test expression.

Du bör nu se resultatet av filteruttrycket med testvärdena.

6. Klicka på OK när du är klar.

Filtret har nu lagts till, baserat på det uttryck du använde. Du kan se filteruttrycket genom att hålla markören på knappen Filter.