Granska och tilldela rättigheter till försörjda användare i Qlik Cloud

När försörjningsprocessen startas i Microsoft Entra ID (tidigare Azure) och en synkronisering avslutas kan du visa försörjda användare och ge dem åtkomst och behörigheter i Qlik Cloud.

Gör följande:

1. Få åtkomst till Qlik Cloud-hanteringskonsolen i klientorganisationen.

2. Gå till Användare i och välj fliken Alla användare.

3. Välj Försörjd i tabellen för att visa de försörjda användarna från Microsoft Entra ID.

Välj försörjda användare från användartabellen

De användare som försörjs till Qlik Cloud är medlemmar i gruppen som lagts till i konfigureringsstegen i Microsoft Entra ID.

4. Välj vid behov fliken Behörigheter för att tilldela en uppsättning behörigheter till gruppen med användare.

Lägg till gruppen i fliken Behörigheter
  5. Om du vill tilldela en säkerhetsroll till en grupp klickar du på Pil ned för att utöka rollen. Välj fliken Grupper och klicka på Tilldela.

Utökad roll på fliken Behörigheter
  6. Från dialogen Tilldela grupper söker du efter den grupp som ska läggas till, väljer gruppen och klickar på Tilldela.

I följande exempel tilldelas rollen Analytics Admin till alla gruppmedlemmar i Bounty hunters.

Dialogen Tilldela grupper

Nu när SCIM och autoförsörjning har konfigureras kan du lägga till, uppdatera och ta bort Qlik Cloud-användare från en centraliserad försörjningskonsol i Microsoft Entra ID.