Rechten van ingerichte gebruikers in Qlik Cloud controleren en toewijzen

Nadat het inrichtingsproces is gestart in Microsoft Entra ID (voorheen Azure) en de synchronisatie is voltooid, kunt u ingerichte gebruikers bekijken en rollen en rechten toewijzen aan groepen gebruikers in Qlik Cloud.

Doe het volgende:

1. Open de Qlik Cloud beheerconsole voor uw tenant..

2. Ga naar Gebruikers en selecteer het tabblad Alle gebruikers.

3. Selecteer Ingericht in de tabel om de ingerichte gebruikers van Microsoft Entra ID te tonen.

Ingericht in de gebruikerstabel selecteren

De gebruikers die zijn ingericht voor Qlik Cloud zijn leden van de groep die is toegevoegd in de configuratiestappen voor Microsoft Entra ID.

4. U kunt ook het tabblad Machtigingen selecteren en een set machtigingen toewijzen aan de groep gebruikers.

Groep toevoegen op tabblad Machtigingen
  5. Als u een beveiligingsrol wilt toewijzen aan een groep, klikt u op Pijl-omlaag om de rol uit te breiden. Selecteer het tabblad Groepen en klik op Toewijzen.

Uitgevouwen rol op tabblad Machtigingen
  6. Vanuit het dialoogvenster Groepen toewijzen zoekt u naar de groep die u wilt toevoegen en klikt u op Toewijzen.

In het volgende voorbeeld wordt aan alle leden van de groep Bounty Hunters de rol Analysebeheerder toegewezen.

Dialoogvenster Groepen toewijzen

SCIM en automatische inrichting zijn nu geconfigureerd en nu kunt u Qlik Cloud-gebruikers toevoegen, bijwerken en verwijderen van een gecentraliseerde console voor inrichting in Microsoft Entra ID.