Förutsättningar och begränsningar för Gateway för dataflytt.

I det här avsnittet beskrivs förutsättningarna för användning av Gateway för dataflytt och eventuella begränsningar som du bör känna till.

Systemkrav

Gateway för dataflytt ska installeras på en Linux-maskin i datacentret eller i ett VPC-nätverk (virtuellt privat moln). Använd inte en maskin på vilken Qlik Replicate redan är installerat.

• Om du inte installerar som rot måste du ha sudobehörighet för att köra RPM för Data Movement-gateway.

• För att registrera en gateway i klientgruppen behöver du administratörsbehörighet för klientgruppen.

Anteckning om tipsFör optimala prestanda ska du installera Dataflytt-gatewayen på en server som är så nära datakällan som möjligt.

Linuxplattformar som stöds

Dataflytt-gateway är certifierad för installation på Red Hat 8.x (64-bitars) och Red Hat 9.x (64-bit).

Anteckning om informationÄven om Dataflytt-gateway är certifierad för Red Hat stöds den också av motsvarande och kompatibla Linuxdistributioner.

Portar

Port HTTPS/TCP-443 ska öppnas för utgående kommunikation till <tenant-id>.<region>.qlikcloud.com.

Rekommenderad maskinvara

Den rekommenderade maskinvaran beskrivs i tabellen nedan.

Rekommenderade maskinvarukonfigurationer
  Grundläggande system Stort system Extra stort system Anteckningar:

Processor

Fyrkärnig

Fyrkärnig bas

Dubbla kärnor per uppgift

Åttakärnig bas

Fyra kärnor per uppgift

Ytterligare kärnor är användbara i någon av följande situationer:

• Många uppgifter som utförs parallellt
  • Prioritering av prestanda vid fullständig laddning
  • Flera processer med fullständig laddning som körs parallellt

Minne

8 GB

32 GB

64 GB

Mer minne är användbart i någon av följande situationer:

• Många uppgifter som utförs parallellt
  • Långvariga transaktioner på källans slutpunkt (t.ex. månadsvis batchbearbetning)
  • Många aktiva användare i källsystemet

Diskkrav (SSD rekommenderas för optimala prestanda)

320 GB

500 GB

RAID

500 GB

RAID

En snabbare disk är användbar i någon av följande situationer:

• Långvariga källtransaktioner som kanske inte ryms i minnet
  • Användning av uppgifter som är konfigurerade för att fortsätta bearbetningen under ett målavbrott

En större disk behövs i någon av följande situationer:

• Användning av uppgifter som är konfigurerade för att fortsätta bearbetningen under ett målavbrott
  • Mycket stora källtransaktioner som inte ryms i minnet

RAID rekommenderas för systemåterställning vid diskfel för alla konfigurationer.

Nätverk

1 Gbit/s

10 Gbit/s

Två 10 Gbit/s