Förutsättningar och begränsningar för Gateway för dataflytt.

I det här avsnittet beskrivs förutsättningarna för användning av Gateway för dataflytt och eventuella begränsningar som du bör känna till.

Systemkrav

Gateway för dataflytt ska installeras på en Linux-maskin i datacentret eller i ett VPC-nätverk (virtuellt privat moln). Använd inte en maskin på vilken Qlik Replicate redan är installerat.

• Om du inte installerar som rot måste du ha sudobehörighet för att köra RPM för Data Movement-gateway.

• För att registrera en gateway i klientgruppen behöver du administratörsbehörighet för klientgruppen.

Anteckning om tipsFör optimala prestanda ska du installera Gateway för dataflytt på en server som är så nära datakällan som möjligt.

Linuxplattformar som stöds

Gateway för dataflytt är certifierad för installation på Red Hat 8.x (64-bitars) och Red Hat 9.x (64-bit).

Anteckning om informationÄven om Gateway för dataflytt är certifierad för Red Hat stöds den också av motsvarande och kompatibla Linuxdistributioner.

Portar

Port HTTPS/TCP-443 ska öppnas för utgående kommunikation till <tenant-id>.<region>.qlikcloud.com.

Rekommenderad maskinvara

Den rekommenderade maskinvaran beskrivs i tabellen nedan.

Rekommenderade maskinvarukonfigurationer
  Grundläggande system Stort system Extra stort system Anteckningar:

Processor

Fyrkärnig

Fyrkärnig bas

Dubbla kärnor per uppgift

Åttakärnig bas

Fyra kärnor per uppgift

Ytterligare kärnor är användbara i någon av följande situationer:

• Många uppgifter som utförs parallellt
  • Prioritering av prestanda vid fullständig laddning
  • Flera processer med fullständig laddning som körs parallellt

Minne

8 GB

32 GB

64 GB

Mer minne är användbart i någon av följande situationer:

• Många uppgifter som utförs parallellt
  • Långvariga transaktioner på källans slutpunkt (t.ex. månadsvis batchbearbetning)
  • Många aktiva användare i källsystemet

Diskkrav (SSD rekommenderas för optimala prestanda)

320 GB

500 GB

RAID

500 GB

RAID

En snabbare disk är användbar i någon av följande situationer:

• Långvariga källtransaktioner som kanske inte ryms i minnet
  • Användning av uppgifter som är konfigurerade för att fortsätta bearbetningen under ett målavbrott

En större disk behövs i någon av följande situationer:

• Användning av uppgifter som är konfigurerade för att fortsätta bearbetningen under ett målavbrott
  • Mycket stora källtransaktioner som inte ryms i minnet

RAID rekommenderas för systemåterställning vid diskfel för alla konfigurationer.

Nätverk

1 Gbit/s

10 Gbit/s

Två 10 Gbit/s