Selectie tekenen

Als u een teken- of lassoselectie wilt maken, moet u eerst binnen de visualisatie klikken en de lassoselectie inschakelen door op het lassopictogram Lasso boven aan de visualisatie te klikken. Op een computer kunt u tevens op Shift drukken en de selectie uitvoeren.

U tekent een vrije lijn om verschillende waarden/gegevenspunten tegelijk te selecteren. U kunt niet tekenen om de selectie van waarden of gegevenspunten ongedaan te maken.

Staafdiagram met selecties Scandinavië, VS en Japan, gemaakt met selectie tekenen.

Staafdiagram met drie staven geselecteerd met behulp van tekenselectie.

In een tabel of een filtervak tekent u over verschillende waarden heen om deze te selecteren.

Filtervak met selecties Duitsland, Japan en Scandinavië, gemaakt met selectie tekenen.

Filtervak met drie geselecteerde waarden.

In een lijndiagram trekt u een lijn om een aantal gegevenspunten te selecteren.

Lijndiagram met weken geselecteerd met selectie tekenen.

Lijndiagram met selectie tekenen.

In een spreidingsplot tekent u over een aantal gegevenspunten heen om deze te selecteren.

Spreidingsplot met selecties gemaakt met selectie tekenen.

Spreidingsplot met selecties tekenen.