Webhooks

Een webhook is een HTTP-callback die gegevens over systeemgebeurtenissen in een JSON-indeling doorgeeft van de ene applicatie aan een andere applicatie. Met behulp van webhooks kunt u Qlik Cloud integreren in uw werkstroom als u Qlik Cloud-systeemgebeurtenissen gebruikt om acties in een werkstroom te activeren. Als er een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt binnen uw Qlik CloudQlik Cloud-tenant, zorgen webhooks ervoor dat gegevens over die gebeurtenis automatisch aan de gewenste applicatie worden doorgegeven. De applicatie die de uitgaande webhookgegevens ontvangt, kan deze gegevens gebruiken om andere taken in de werkstroom te activeren.

Vereisten voor webhooks

Webhooks kunnen in de beheerconsole worden gemaakt door gebruikers met de rol Tenantbeheerder of door alle gebruikers vanuit de interface van Qlik Toepassingsautomatisering. Als u een webhook wilt maken, moet u aan de webhook een URL toevoegen waarop de webhookgegevens worden ontvangen. Deze URL wordt het webhook-eindpunt genoemd.

Wat u met webhooks kunt doen

Met webhooks kunnen op de efficiëntste manier gebeurtenisgegevens van Qlik Cloud worden verzameld om werkstromen te activeren. Door het gebruik van webhooks is het niet langer nodig om periodiek een handmatige of geprogrammeerde peiling voor Qlik Cloud uit te voeren om gegevens over systeemgebeurtenissen op te halen. Webhooks zijn juist ontworpen om te wachten op specifieke gebeurtenissen en vervolgens gegevens over die gebeurtenis te verzenden naar het webhook-eindpunt.

U kunt webhooks bijvoorbeeld voor het volgende gebruiken:

• Als er een nieuwe app is gemaakt, wordt uw team automatisch op de hoogte gebracht via Slack.

• Als er een nieuw teamlid wordt toegevoegd aan een tenant, wordt er automatisch een welkomstmail verzonden.

• Als een gebruiker is verwijderd uit de tenant, wordt automatisch een spreadsheet bijgewerkt.

Om volledig te profiteren van webhooks, moet u kunnen reageren op de webhookgegevens. U kunt een service bouwen die op de gegevens reageert of u kunt een andere applicatie gebruiken die dit voor u doet.

Hieronder staan enkele veelgebruike applicaties voor werkstromen en automatisering die op webhookgegevens kunnen reageren: