Konfigurera ett alias för klientorganisationen

Du kan definiera ett alias för din klientorganisation, vilket ger användare två alternativ för att få tillgång till den. Klientorganisationen får automatiskt sitt ursprungliga namn när servicekontoägaren (SAO) konfigurerar kontot. Aliaset kan konfigureras eller ändras när som helst till något som bättre representerar ditt företag.

Klientorganisationens värdnamn ändras inte och fungerar som ett säkert sätt att få tillgång till din klientorganisation och för återställningsändamål. Klientorganisationens värdnamn finns i din användarprofil i avsnittet Om.

Som huvudadministratörer kan du:

• Uppdatera aliasvärdnamnet och logga in med det nya aliaset.
    Anteckning om informationNär du har ändrat klientorganisationens alias måste användarna uppdatera sina bokmärken så att de återspeglar det nya aliaset. Tänk på att meddela det uppdaterade aliaset till alla användare.
  • Ta bort aliasvärdnamnet.
  • Uppdatera visningsnamnet för din klientorganisation.
  • Anteckning om informationProvprenumerationer på Qlik Sense Business eller Qlik Cloud-analys standard tillåter uppdatering av Display-namnet men inte inställning av ett Alias-värdnamn.

Gör så här om du vill konfigurera eller ändra ett klientorganisationsalias:

1. Logga in med det ursprungliga värdnamnet.
  2. I Hanteringskonsol går du till Inställningar >Klientorganisation.
  3. Ange eller ändra aliasvärdnamnet.
  4. Du kan också uppdatera ett visningsnamn.
  5. Navigera till värdnamnets alias och logga in för att kontrollera att klientorganisationen fungerar med aliaset.