Konfigurera ett alias för klientorganisationen

Kunder kan definiera ett alias för en klientorganisation och på så sätt ge användarna två möjligheter att navigera till klientorganisationen. Klientorganisationen får sitt ursprungliga namn när servicekontoägaren (SAO) konfigurerar kontot. Ett alias som kanske representerar kunden bättre och kan konfigureras eller ändras när som helst.

Klientorganisationens värdnamn ändras aldrig. Värdnamnet används vid återställning och för säker åtkomst till din klientorganisation.

Huvudadministratörer kan:

• Uppdatera aliasvärdnamnet och sedan logga in med det nya aliaset.
    Anteckning om informationOm klientorganisationens alias ändras, måste användare som har bokmärkt det ursprungliga klientorganisationsaliaset uppdatera sina bokmärken. Användarna måste informeras om det nya aliaset.
  • Ta bort aliasvärdnamnet.
  • Uppdatera visningsnamnet för sin klientorganisation.
  • Anteckning om informationOm du har en provprenumeration på Qlik Sense Business eller Qlik Cloud-analys standard kan du uppdatera klientorganisationens visningsnamn, men du kan inte ange ett aliasvärdnamn.

Utför följande steg om du vill konfigurera eller ändra ett klientorganisationsalias:

1. Logga in på klientorganisationen med det ursprungliga värdnamnet.
  2. I Hanteringskonsol går du till Inställningar >Klientorganisation.
  3. Ange eller ändra aliasvärdnamnet.
  4. Om du vill kan du lägga till eller ändra Visningsnamn.
  5. Navigera till värdnamnets alias och logga in för att kontrollera att klientorganisationen fungerar med aliaset.