Een tenantalias configureren

Klanten kunnen een alias voor een tenant definiëren om gebruikers twee opties te bieden om naar de tenant te navigeren. De originele tenantnaam wordt toegewezen zodra de serviceaccounteigenaar (SAO) uw account heeft ingesteld. Op elk moment kan een alias die de klant beter vertegenwoordigd worden geconfigureerd of gewijzigd.

De hostnaam van de tenant wordt nooit gewijzigd. De hostnaam wordt gebruikt voor herstel en als veilige manier om toegang tot uw tenant te krijgen.

Tenantbeheerders kunnen het volgende:

• De Aliashostnaam bijwerken en zich vervolgens aanmelden met behulp van de nieuwe alias.
    InformatieGebruikers die de originale tenantalias als bladwijzer hebben opgeslagen, moeten hun bladwijzers bijwerken als de tenantalias is gewijzigd. Gebruikers moeten van de nieuwe tenantalias op de hoogte worden gesteld.
  • De Aliashostnaam verwijderen.
  • De Weergavenaam van de tenant bijwerken.
  • InformatieAls u een proefabonnement van Qlik Sense Business of Qlik Cloud Analyse Standaard hebt, kunt u de Weergavenaam van uw tenant bijwerken, maar kunt u geen Aliashostnaam instellen.

Voer de volgende stappen uit om de tenantalias te configureren of te wijzigen:

1. Log in bij de tenant met de originele hostnaam.
  2. Ga in de Beheerconsole naar Instellingen >Tenant.
  3. Voer de Aliashostnaam in of wijzig deze.
  4. U kunt desgewent de Weergavenaam toevoegen of aanpassen.
  5. Navigeer naar de aliashostnaam en meld u aan om te controleren of de tenant werkt in combinatie met het alias.