Een tenantalias configureren

U kunt een alias voor uw tenant definiëren, waarbij gebruikers twee opties voor toegang wordt geboden. De originele tenantnaam wordt automatisch toegewezen zodra de serviceaccounteigenaar (SAO) het account heeft ingesteld. Op elk moment kan een alias worden geconfigureerd of gewijzigd om uw organisatie beter te vertegenwoordigen.

De hostnaam van de tenant blijft hetzelfde en dient als een veilige manier om toegang te krijgen tot uw tenant voor hersteldoeleinden. U vindt de hostnaam van de tenant in uw gebruikersprofiel, in de sectie Over.

Als tenantbeheerder kunt u het volgende doen:

• De aliashostnaam bijwerken en u aanmelden met behulp van de nieuwe alias.
    InformatieNa het wijzigen van de tenantalias moeten gebruikers hun bladwijzers bijwerken zodat ze corresponderen met de nieuwe alias. Zorg dat alle gebruikers op de hoogte zijn van de nieuwe alias.
  • Verwijder de aliashostnaam.
  • Werk de weergavenaam van de tenant bij.
  • InformatieProefabonnementen van Qlik Sense Business of Qlik Cloud Analyse Standaard staan het bijwerken van de weergavenaam toe, maar er kan geen aliashostnaam worden ingesteld.

Voer het volgende uit om de tenantalias te configureren of te wijzigen:

1. Log in met de originele hostnaam.
  2. Ga in de Beheerconsole naar Instellingen >Tenant.
  3. Voer de aliashostnaam in of wijzig deze.
  4. Werk eventueel de weergavenaam bij.
  5. Navigeer naar de aliashostnaam en meld u aan om te controleren of de tenant werkt in combinatie met het alias.