Anpassa hemsidor för Qlik Cloud-analys-hubben i hela klientorganisationen

Förbättra upplevelsen i Qlik Cloud-analys-hubben genom att anpassa innehåll på Startsidan. Genom att skapa anpassade hemsidor för alla användare i klientorganisationen kan du lyfta fram det mest relevanta innehållet.

Administratörer i klientorganisationen och analysadministratörer kan anpassa innehållet som visas i hubben efter inloggning. När du lägger till en anpassad hemsida visas den som en flik på Startsidan bredvid fliken Personligt. Användare kommer bara att se det innehåll på den anpassade hemsidan som de redan har behörighet till. Samtidigt som bara administratörer kan redigera innehåll på den anpassade sidan kan alla användare anpassa sin personliga sida.

Startsida med en anpassad sida ("Klientorganisationens startsida").

Anpassad hemsida för administratör där två samlingar visas

Skapa en ny anpassad hemsida

Huvudadministratörer och analysadministratörer kan skapa anpassade hemsidor för alla användare i klientorganisationen. Användare kommer bara att se det innehåll på den sidan som de redan har åtkomst till.

Gör följande:

1. I Qlik Cloud-analys-hubben går du till Startsida.

2. Klicka på Skapa sida.

3. I dialogrutan Skapa sida anger du ett namn på sidan och klickar sedan på Skapa.

4. I dialogrutan Lägg till widgetar söker du efter widgetar och klickar för att lägga till dem på sidan.

Lägga till widgetar.

Dialogrutan Lägg till widgetar
  5. Klicka på Klart.

Den anpassade hemsidan skapas och läggs till på Startsidan för alla användare i klientorganisationen.

6. För att ordna om widgetarna på sidan klickar du och håller kvar draghandtag bredvid en widget och flyttar den till sin plats.

Redigera en anpassad hemsida

Huvudadministratörer och analysadministratörer kan redigera anpassade hemsidor.

Gör följande:

1. Gå till Startsida och välj den anpassade hemsidan.

2. För att byta namn:

1. Klicka på Sidinställningar.

2. I dialogrutan Sidinställningar anger du ett nytt namn och klickar på Klart.

3. För att lägga till eller ta bort widgetar:

1. Klicka på Lägg till widgetar.

2. I dialogrutan Lägg till widgetar klickar du på en widget för att lägga till eller ta bort den.

3. Klicka på Klart.

Du kan också ta bort widgetar direkt från sidan:

1. Hovra till höger om en widget och klicka på menyn Fler åtgärder (Mer) som öppnas.

Meny för fler åtgärder på widgeten.

Dialogrutan Lägg till widgetar
    2. Välj Ta bort.

4. För att ordna om widgetar på sidan:

• Klicka och håller kvar draghandtag bredvid en widget och flytta den till sin plats.

Ta bort en anpassad hemsida

Huvudadministratörer och analysadministratörer kan ta bort anpassade hemsidor.

Gör följande:

1. Gå till Startsida och välj den anpassade hemsidan.

2. Klicka på Sidinställningar.

3. I dialogrutan Sidinställningar klickar du på Ta bort sida.

4. Välj Ta bort för att bekräfta borttagningen.