Op taken gebaseerde rapportgeneratie configureren

Maak een op taken gebaseerde rapportconfiguratie in Qlik Sense om centraal de generatie van rapporten in tabelvorm te beheren met uitvoeren voor meerdere ontvangers. Op taken gebaseerde configuraties zijn ontwikkeld voor usecases voor burst-rapporten. De generatie kan handmatig of op basis van een schema worden geactiveerd. Rapportgeneratie wordt beheerd door een aantal bouwstenen. Elke bouwsteen staat in de onderstaande secties vermeld.

Rapporttaken

Rapporttaken beheren de geplande rapportgeneratie via e-mail of naar een exerne map. U kunt ook handmatig een rapporttaak uitvoeren om rapporten onmiddellijk te genereren. Een rapporttaak koppelt de sjabloon die u hebt gemaakt aan uw gewenste rapportfilters. Gebruikers van uw distributielijst worden afzonderlijk of als leden of groepen toegevoegd aan de rapporttaak.

Ga voor meer informatie naar Werken met rapporttaken.

Filters

Rapportfilters beheren hoe gegevensreductie wordt toegepast op rapporten die zijn gegenereerd op basis van een rapporttaak. Een rapportfilter is een dynamische entiteit die kan bestaan uit variabelen en uitdrukkingen. Gebruik rapportfilters om een usecase voor burst-rapporten te gebruiken.

Ga voor meer informatie naar Werken met rapportfilters.

Distributielijst

De distributielijst is een verzameling van alle ontvangers en groepen ontvangers die u aan een rapporttaak kunt toevoegen. Voordat u een rapporttaak maakt, moet u de distributielijst van de app definiëren. Dit kunt u opgeven door middel van een geüpload bestand of handmatig in het load-script.

Ga voor meer informatie naar Maak een distributielijst voor uw rapport.

Sjablonen

Een rapportsjabloon definieert de structuur van een rapport. Sjablonen worden gemaakt met de Qlik add-in voor Microsoft Excel en vervolgens geüpload naar de Qlik Sense-app.

Een sjabloon wordt gebruik als basis voor rapporten die zijn gegenereerd vanuit een rapporttaak. Rapporttaken worden geconfigureerd door een rapportontwikkelaar en kunnen handmatig of via een schema worden uitgevoerd.

Een rapportsjabloon definieert ook de structuur van een on-demand rapport. Met on-demand rapporten kunnen op alternatieve wijze rapporten worden gegenereerd. On-demand rapporten zijn niet afhankelijk van een rapporttaak. Ga voor meer informatie naar Werken met on-demand rapporten.

Voor meer informatie over rapportsjablonen gaat u naar: