Soort Qlik Talend Cloud-abonnementen

Qlik Talend Cloud-abonnementen zijn gebaseerd op een capaciteitsmodel met drie primaire waardemeters: het volume van verplaatste gegevens, taakuitvoeringen en taakduur

Qlik Talend Cloud combineert de mogelijkheden van Qlik Talend Data Integration en Talend Cloud en is beschikbaar in abonnementsopties van vier niveaus: Starter, Standard, Premium en Enterprise. De hogere edities bieden meer geavanceerde mogelijkheden, zoals gegevensbronnen en transformaties evenals functies op het gebied van beheer, AI en implementatie. Alle abonnementen beschikken over standaard analysemogelijkheden in Qlik Cloud met een capaciteit van 25 GB.

Qlik Talend Cloud Starter

Met Qlik Talend Cloud Starter kunt u uw gegevens repliceren van alle ondersteunde SaaS-applicaties en van een beperkte verzameling databases naar elk ondersteund doel. Er wordt een vereenvoudigd aanmaakproces gebruikt zodat u binnen enkele muisklikken een replicatietaak kunt instellen.

Er is geen aanvullende infrastructuur voor de klant vereist om verbinding te maken met gegevensbronnen, omdat een volledig beheerdere gegevensgateway voor simpele replicatieprojecten wordt meegeleverd. Qlik Talend Cloud Starter ondersteunt niet alle bronnen of vastlegging van wijzigingsgegevens met lage latentie. Ook kunnen clients niet hun eigen gegevensgateway hosten of beheren. Kijk goed naar uw usecase om te bepalen of u een hoger abonnementsniveau (Standard, Premium of Enterprise) nodig hebt waarbij een Qlik Gegevensgateway - Gegevensverplaatsing wordt geleverd

Zie ook: Gegevens repliceren met een Qlik Talend Cloud Starter-abonnement

Qlik Talend Cloud Standard

Qlik Talend Cloud Standard biedt realtime gegevensverplaatsing naar een doel van alle ondersteunde relationele databases en SaaS-applicaties, inclusief CDC (wijzigingsgegevens vastleggen) indien mogelijk. Usecases voor gegevenspijplijnen en replicaties worden ondersteund.

Basistransformaties zijn beschikbaar om gegevens te transformeren als onderdeel van het vrijgevingsproces van gegevens en bieden de mogelijkheid om gegevensverzamelingen te filteren en een andere naam te geven. Daarnaast is het mogelijk om kolommen toe te voegen, te bewerken en te verwijderen.

InformatieDeze versie omvat niet alle capaciteiten SAP- en mainframe-bronnen of geavanceerde transformaties. Overweeg hiervoor Qlik Talend Cloud Premium- of Qlik Talend Cloud Enterprise-edities.

Qlik Talend Cloud Premium

Qlik Talend Cloud Premium voegt transformatiemogelijkheden toe voor het leveren van oplossingen voor ETL (Extract-Transform-Load) of ELT (Extract-Load-Transform) gegevenstransformaties. Hiermee wordt een uitgebreid aanbod usecases ondersteund binnen clientbeheerde, hybride en multi-cloud implementaties, waaronder architecturen van datawarehouses, datalakes en datalakehouses.

Daarnaast stelt Qlik Talend Cloud Premium klanten in staat om hun usecases voor operationele gegevensintegratie op te lossen, zoals de integratie van applicaties en API met inbegrip van het ontwerpen en testen van API. Een set van voornamelijk technische functies voor datakwaliteit, plus basismogelijkheden voor gegevensbeheer is ook inbegrepen.

InformatieDeze versie omvat geen ondersteuning voor SAP- en mainframe-bronnen of geavanceerde gegevenskwaliteit en - beheer. Overweeg in dat geval Qlik Talend Cloud Enterprise.

Qlik Talend Cloud Enterprise

Het Qlik Talend Cloud Enterprise-abonnement bevat alle functies die beschikbaar zijn voor Qlik Talend Cloud Premium, evenals:

• Realtime gegevensverplaatsing uit SAP- en mainframe-bronnen.

• Uitgebreide functies voor kwaliteit en beheer van gegevens.

Sommige van de uitgebreide functies zijn:

• Data stewardship

• Data marketplace voor het maken en gebruiken van gegevensproducten

• Op semantiek gebaseerde gegevensvaliditeit en profilering.

InformatieQlik Talend Cloud Enterprise beschikt niet over functies van Qlik Cloud Analyse Enterprise. Hiervoor is een volledig Qlik Cloud Enterprise-abonnement vereist.

Overzicht van ondersteunde mogelijkheden

Hieronder worden de belangrijkste punten uit iedere abonnementsoptie beschreven. Ga naar Qlik Prijzen of neem contact op met de verkoopafdeling van Qlik voor meer informatie over wat er is inbegrepen en beschikbaar is in uw regio. Zie de productomschrijving van Qlik Cloud®-abonnementen voor meer informatie over de licentiecijfers.

Ondersteunde mogelijkheden in Qlik Talend Cloud-abonnementsniveaus
Capaciteit Starter Standaard Premium Enterprise

Replicatie Ja Ja Ja Ja
Gegevenspijplijn Nee Ja Ja Ja

SaaS-applicaties Ja Ja Ja Ja
Microsoft SQL Server, MySQL en PostgreSQL Ja Ja Ja Ja
Alle relationele databasebronnen Nee Ja Ja Ja
SAP en mainframe-bronnen Nee Nee Nee Ja

Qlik-beheerde gegevensgateway met toegang tot vele gegevensbronnen zonder de Data movement gateway. Hieronder valt ondersteuning voor een omgekeerde SSH-tunnel naar on-premises bronnen Ja Ja Ja Ja
Qlik Gegevensgateway - Gegevensverplaatsing met ondersteuning voor privékoppeling Nee Ja Ja Ja

Externe engine, cloudengine en dynamische engine.

Talend Cloud-platformengines

Nee Nee Ja Ja

Talend Studio app-integratie - Routes

API-integratie

Nee Nee Ja Ja

Talend Cloud API Designer

Gebruikershandleiding Talend Cloud API Designer

Nee Nee Ja Ja

Talend Cloud API Tester

Gebruikershandleiding Talend Cloud API Tester

Nee Nee Ja Ja

Geplande CDC (wijzigingsgegevens vastleggen) Ja Ja Ja Ja
Vrijwel directe logboek-gebaseerde CDC Nee Ja Ja Ja
Mainframe CDC Nee Nee Nee Ja

Basistransformaties Ja Ja Ja Ja
Geavanceerde transformaties Nee Nee Ja Ja

Talend Studio gegevensintegratie - taken

Gegevensintegratie en gegevensservices

Nee Nee Ja Ja

Talend Studio big data

Big data

Nee Nee Ja Ja

Talend Data Mapper

Gebruikershandleiding Talend Data Mapper

Nee Nee Ja Ja

Talend Data Preparation

Gebruikershandleiding Talend Data Preparation

Nee Nee Ja Ja

Standaardanalyses - Full Users 10 20 50 100

Qlik Cloud Catalogus Ja Ja Ja Ja
Bedrijfswoordenlijst Ja Ja Ja Ja
Herkomst en impactanalyse op gegevensverzamelingniveau Ja Ja Ja Ja
Herkomst en impactanalyse door middel van transformaties Nee Nee Ja Ja
Gegevensproducten maken om gegroepeerde en vertrouwde gegevensverzamelingen te verpakken Nee Nee Nee Ja
Data marketplace voor het beheer van gebruiksklare gegevensproducten Nee Nee Nee Ja

Talend Cloud Data Stewardship

Gebruikershandleiding Talend Cloud Data Stewardship

Nee Nee Nee Ja

Basisprofilering Qlik Cloud Ja Ja Ja Ja
Talend Studio gegevenskwaliteit en geldigheid

Gegevensprofilering en gegevenskwaliteit

Nee Nee Ja Ja
Gegevenskwaliteit en geldigheid op basis van semantiek Nee Nee Nee Ja

Standaard analysemogelijkheden in Qlik Cloud Ja Ja Ja Ja
Automatisering van de applicatie Ja Ja Ja Ja
Actieve QVD Nee Ja Ja Ja

Minimumaantal toegestane planningsintervallen

Bij het tijdelijk opslaan of repliceren van gegevens geldt er een minimumaantal planningsintervallen op basis van uw abonnementsniveau.

Minimumaantal toegestane planningsintervallen voor Qlik Talend Cloud-abonnementsniveaus
  Starter Standaard Premium Enterprise

Zonder het gebruik van Gateway voor gegevensverplaatsing 1 uur 1 uur 30 minuten 30 minuten
Gateway voor gegevensverplaatsing gebruiken n.v.t. Doorlopend Doorlopend Doorlopend

Zonder het gebruik van Gateway voor gegevensverplaatsing 1 uur 1 uur 30 minuten 30 minuten
Gateway voor gegevensverplaatsing gebruiken n.v.t. 1 uur 5 minuten 5 minuten