Verschillen tussen de Qlik Cloud Analyse-abonnementsmodellen

Het capaciteitsgebaseerde abonnementsmodel voor Qlik Cloud Analyse introduceert nieuwe tarieven en pakketten voor Qlik Cloud. Als u een Qlik Cloud-klant bent met een Qlik Sense Enterprise SaaS- of Qlik Sense Business-abonnement en overstapt op het nieuwe abonnementsmodel, zijn er enkele belangrijke wijzigingen waarvan u op de hoogte moet zijn.

Op capaciteit gebaseerd abonnementsmodel

Het nieuwe prijsmodel is gebaseerd op gegevenscapaciteit als de primaire waardemeter, dit in vergelijking met de eerder gebruikersgebaseerde model. Dit capaciteitsgebaseerde model biedt organisatiebrede toegang tot analyses en gegevens van complexere bronnen zoals mainframe en SAP. Er zijn meer capaciteiten inbegrepen zoals gegevensverplaatsing naar Qlik Cloud, catalogus en herkomst, en de gratis niveaus van Toepassingsautomatisering en AutoML.

Overschot kan optreden wanneer het daadwerkelijke gebruik van een bron de aangeschafte capaciteitslimiet overschrijdt. Dit maakt constante toegang tot Qlik Cloud zonder onderbreking mogelijk. U kunt een bron blijven gebruiken tot het verbruik ten minste tien keer de aangeschafte capaciteitslimiet bereikt.

Qlik Cloud Analyse Premium is vergelijkbaar met Qlik Sense Enterprise SaaS en Qlik Cloud Analyse Standaard is vergelijkbaar met Qlik Sense Business. U kunt verschillende versies van Qlik Cloud Analyse en Qlik Cloud Gegevensintegratie combineren, afhankelijk van hoeveel capaciteit u nodig hebt voor geanalyseerde en verplaatste gegevens. Qlik Cloud Enterprise combineert de hoogste versies van Qlik Cloud Analyse en Qlik Cloud Gegevensintegratie als één pakket.

Neem voor meer informatie contact op met de verkoopafdeling van Qlik.

Wijzigingen in gebruikersbeheer

Voor Qlik Cloud-gebruikers zijn er enkele belangrijke verschillen:

Gebruikersmachtigingen worden afzonderlijk beheerd vanuit gebruikerstypen. De vorige gebruikersrechten, Professional en Analyzer, bevatten ook een set machtigingen. Dit betekende dat een beheerder geen bepaalde machtigingen kon verlenen, zoals het maken van apps, aan een gebruiker met Analyzer-recht zonder eerst het recht te wijzigen naar Professional. Toegestane acties zijn nu alleen gebaseerd op toestemmingsinstellingen. De Professional- en Analyzer-rechten worden vervangen door Volledige gebruikers. Volledige gebruikers zijn van toepassing op alle gebruiksscenario's zoals toegestaan door machtigingen.

Er is ook een gratis Basic-gebruiker beschikbaar met Qlik Cloud Analyse Premium- en Enterprise-abonnementen. Basic-gebruikers zijn bedoeld voor gebruiksscenario's voor alleen-lezen en zijn beperkter dan het vorige Analyzer-recht.

• Een gebruiker met Analyzer-recht kan werkbladen en apps bekijken die door anderen zijn gemaakt. Ze kunnen geen werkbladen of apps maken, bewerken of publiceren, maar kan wel presentaties, bladwijzers en snapshots maken op basis van gegevens in apps die met hen zijn gedeeld. Ze kunnen ook on-demand-apps genereren, objecten, presentaties en werkbladen afdrukken en gegevens uit een object naar Microsoft Excel exporteren.

• Een gebruiker met het recht Basis-gebruiker kan alleen de rol Heeft beperkte weergave hebben in beheerde ruimten. Dit betekent dat deze gebruiker werkbladen en apps kan bekijken die door anderen zijn gemaakt, maar alleen in beheerde ruimten. Daarnaast kan de gebruiker persoonlijke notities en privébladwijzers maken.

Als een gebruiker met het recht Basic-gebruiker meer toegang nodig heeft, kan een beheerder aanvullende machtigingen toekennen. Gebruikersrechten worden automatisch toegewezen bij aanmelding op basis van de machtigingen van de gebruiker. Dit betekent dat als een Basic-gebruiker machtigingen buiten de rol Heeft beperkte weergave toegekend heeft gekregen, wordt deze geüpgraded naar een recht Volledige gebruiker.

Ga voor meer informatie naar Gebruikers beheren - Capaciteitsgebaseerde abonnementen.