Verschillen tussen de Qlik Cloud Analyse-abonnementsmodellen

Het capaciteitsgebaseerde abonnementsmodel voor Qlik Cloud Analyse introduceert nieuwe tarieven en pakketten voor Qlik Cloud. Als u een Qlik Cloud-klant bent met een gebruikersgebaseerd Qlik Sense Enterprise SaaS- of Qlik Sense Business-abonnement en overstapt op het nieuwe abonnementsmodel, zijn er enkele belangrijke wijzigingen waarvan u op de hoogte moet zijn.

Op capaciteit gebaseerd abonnementsmodel

Het nieuwe prijsmodel is gebaseerd op gegevenscapaciteit als de primaire waardemeter, dit in vergelijking met het gebruikersgebaseerde model. Dit capaciteitsgebaseerde model biedt organisatiebrede toegang tot analyses en gegevens van complexere bronnen zoals mainframe en SAP. Er zijn meer capaciteiten inbegrepen zoals gegevensverplaatsing naar Qlik Cloud, catalogus en herkomst, en de gratis niveaus van Toepassingsautomatisering en AutoML.

Overschot kan optreden wanneer het daadwerkelijke gebruik van een bron de aangeschafte capaciteitslimiet overschrijdt. Dit maakt constante toegang tot Qlik Cloud zonder onderbreking mogelijk. U kunt een bron blijven gebruiken tot het verbruik ten minste tien keer de aangeschafte capaciteitslimiet bereikt.

Qlik Cloud Analyse Premium is vergelijkbaar met Qlik Sense Enterprise SaaS en Qlik Cloud Analyse Standaard is vergelijkbaar met Qlik Sense Business. U kunt verschillende versies van Qlik Cloud Analyse en Qlik Cloud Gegevensintegratie combineren, afhankelijk van hoeveel capaciteit u nodig hebt voor geanalyseerde en verplaatste gegevens. Qlik Cloud Enterprise combineert de hoogste versies van Qlik Cloud Analyse en Qlik Cloud Gegevensintegratie als één pakket.

Neem voor meer informatie contact op met de verkoopafdeling van Qlik.

Wijzigingen in gebruikersbeheer

Op het gebied van gebruikersbeheer zijn er enkele grote verschillen tussen gebruikersgebaseerde en capaciteitsgebaseerde abonnementen.

Gebruikersrechten en machtigingen beheren

Bij gebruikersgebaseerde abonnementen bevatten de Professional- en Analyzer-rechten ook een set machtigingen. Dit betekent dat een beheerder bepaalde machtigingen niet kan verlenen, zoals het maken van apps, aan een gebruiker met Analyzer-recht zonder eerst het recht te upgraden naar Professional. Daarentegen worden gebruikersmachtigingen bij capaciteitsgebaseerde abonnementen afzonderlijk van gebruikerstypen beheerd. Hier zijn toegestane acties alleen gebaseerd op machtigingsinstellingen. De Professional- en Analyzer-rechten zijn vervangen door Full User-rechten, die van toepassing zijn op alle usecases op basis van de toegestane machtigingen.

Basic User-rechten

Basic User-rechten zijn beschikbaar met Qlik Cloud Analyse Premium- en Enterprise-abonnementen. Basic Users zijn gratis en bedoeld voor toegang met alleen-lezen met beperktere machtigingen dan Analyzer-rechten.

Een gebruiker met Analyzer-recht kan werkbladen en apps bekijken die door anderen zijn gemaakt, maar hij kan geen werkbladen of apps maken, bewerken of publiceren. Deze gebruikers kunnen wel presentaties, bladwijzers en snapshots maken op basis van gegevens in apps die met hen zijn gedeeld. Daarnaast kunnen Analyzer-gebruikers on-demand apps genereren, objecten, presentaties en werkbladen afdrukken, en gegevens exporteren naar Microsoft Excel. Voor meer informatie over Analyzer-machtigingen gaat u naar:

Daarentegen kan een gebruiker met het Basic User-recht alleen de rol Heeft beperkte weergave hebben in beheerde ruimten. Met deze rol kunnen ze werkbladen en apps kan bekijken die door anderen zijn gemaakt, maar alleen in beheerde ruimten. Ze kunnen ook persoonlijke notities en privébladwijzers maken. Zie Machtigingen voor beheerde ruimten voor gebruikers met Professional- of Full User-recht voor een uitgebreide lijst met machtigingen die worden verleend door de rol Heeft beperkte weergave.

Afhankelijk van de standaardgebruikersinstellingen, zijn Basic Users ook gemachtigd om app-inhoud te downloaden. Zie Machtigingen voor standaardgebruiker en aangepaste rollen voor meer informatie.

Door aanvullende machtigingen aan een Basic User te verlenen wordt het recht geüpgraded naar Full User. Gebruikersrechten worden automatisch toegewezen bij aanmelding op basis van de machtigingen van de gebruiker. Ga voor meer informatie naar Gebruikersrechten beheren.

Rechten van Basic User en Analyzer vergelijken

In de tabellen worden de toegestane acties binnen beheerde ruimten voor Basic Users (met de rol Heeft beperkte weergave en app-inhoud die is toegestaan door de standaardgebruikersinstellingen) vergeleken met de machtigingen die worden verleend aan Analyzer-gebruikers.

Mogelijkheden voor gebruik
Capaciteit Basic User Analyzer
Gepubliceerde inhoud gebruiken Ja Ja
Gedeelde werkbladen/objecten gebruiken Ja Ja
Diagrammen bewaken in de hub Ja Ja
Diagrammen genereren met Insight Advisor Ja Ja
Presentaties weergeven Ja Ja
Opmerkingen weergeven Ja Ja
Waarschuwingen ontvangen Ja Ja
Self-servicerapporten ontvangen Ja Ja
Geavanceerde rapporten ontvangen Ja Ja
Mogelijkheden voor delen en publiceren
Capaciteit Basic User Analyzer
Dashboards publiceren/delen Nee Nee
Bladwijzers publiceren Nee Ja
Andere gebruikers taggen in opmerkingen Ja Ja
Abonneren op waarschuwingen Nee Ja
Andere gebruikers abonneren op rapporten met productiteitsmiddelen van Microsoft Office Nee Nee
Pixel-perfecte rapportdistributie beheren Nee Nee
Aangepaste werkbladen/objecten publiceren Nee Nee
Mogelijkheden voor extern gebruik
Capaciteit Basic User Analyzer
Gebruiker met naam Ja Ja
Anonieme gebruiker Nee Ja
Mogelijkheden voor het werken met gegevens
Capaciteit Basic User Analyzer
Gegevens importeren/verbinding maken met gegevens Nee Nee
Modellen van gegevensverzamelingen maken en bewerken Nee Nee
Gegevensmaskering Nee Nee
Impactanalyse weergeven Nee Nee
Gegevensherkomst weergeven Nee Nee
Gegevens exporteren naar Microsoft Excel Ja Ja
Gegevens exporteren naar PDF/afbeelding Ja Ja
Mogelijkheden voor maken
Capaciteit Basic User Analyzer
Dashboards maken en bewerken Nee Nee
Opmerkingen maken Ja Ja
Bijdragen aan opmerkingen Ja Ja
Presentaties maken Nee Ja
Persoonlijke waarschuwingen maken Ja Ja
Gedistribueerde waarschuwingen maken Nee Nee
Self-servicerapporten maken Nee Ja
Geavanceerde rapporten maken (bijv. veel opmaak) Nee Nee
Mogelijkheden voor persoonlijke inhoud
Capaciteit Basic User Analyzer
Persoonlijke werkbladen maken Nee Nee
Persoonlijke objecten maken Nee Nee
Persoonlijke bladwijzers maken Ja Ja