Nytt diagram

Du kan skapa ett nytt diagram genom att klicka på Skapa diagram i verktygsmenyn, genom att högerklicka på ett tomt arkområde och välja Nytt arkobjekt, DiagramObjekt-menyn, eller genom att välja Nytt arkobjekt, DiagramLayout-menyn. Då öppnas en följd av olika egenskapssidor för diagram.

På den sida som först visas är grafens namn och typ angivna, samt dess titel (valbart). Om du klickar på knappen Nästa öppnas nästa sida. Så snart tillräcklig information har angivits syns knapparna Nästa och/eller Avsluta och du kan fortsätta till nästa sida i sekvensen eller avsluta den.

När diagrammet visas på arket kan det ändras genom att högerklicka på det och välja Egenskaper eller genom att aktivera diagrammet (klicka på namnlisten) och välja Egenskaper i Objekt-menyn.