Diagram

Diagram och tabeller är arkobjekt som kan visa värden på ett komprimerat och överskådligt sätt. Här kan man t.ex. se hur pengar är fördelade på år, månad, kontonummer m.m., alltså sammanställa flera fält.

Diagram och tabeller kan ställas in så att de antingen visar antal förekomster olika värden i ett fält, eller en beräknad entitet, t.ex. summan av möjliga värden i ett fält. I båda fallen måste ett fält väljas som x-axel: detta fält kommer sedan att stå som etikett för de olika sektorerna i cirkeldiagrammet, staplarna i stapeldiagrammet och raderna i pivottabellen etc.

Tillgängliga diagramtyper

Du kan välja mellan följande diagramtyper: stapeldiagram, cirkeldiagram, kombinationsdiagram, X-Y-diagram, linjediagram, polärdiagram, rutnätsdiagram, mätare, blockdiagram, trattdiagram, pivottabell, raka tabeller och mosaikdiagram.

Stapeldiagram

Sample bar chart

Cirkeldiagram

Sample Pie chart

Kombinationsdiagram

Sample Combo chart

X-Y-diagram

Sample Scatter chart

Linjediagram

Sample Line chart

Polärdiagram

Sample Radar chart

Rutnätsdiagram

Sample Grid chart

Mätare

Sample Gauge chart

Blockdiagram

Sample Block chart

Trattdiagram

Sample Funnel chart

Pivottabell

Sample Pivot table

Rak tabell

Sample Straight table

Mosaikdiagram

Sample Mekko chart

Det finns två huvudtyper av diagram i QlikView. Den första typen, graf-diagrammen, består av stapel-, linje-, kombinations-, cirkel-, X-Y-, polär-, rutnäts-, block-, mosaik- och mätare. Den andra huvudtypen, tabelldiagram, består av raka tabeller och pivottabeller. Tabelldiagrammen visas som tabeller med celler i kolumner och rader. Observera att tabellboxar trots sina många likheter med tabelldiagram är en specifik typ av arkobjekt.

Grafdiagram

I stapeldiagrammet visas några av de vanligaste delarna i ett graf-diagram i QlikView:

Graph chart components

Användaren kan ofta ändra på de olika delarnas placering.

Flytta och ändra storlek på diagramkomponenter

Tabelldiagram

Table chart components

I pivottabellen ovan visas några av de vanligaste delarna i ett tabelldiagram i QlikView.