Qlik anonym åtkomst-specifikationer och kapacitet

I det här avsnittet beskrivs specifikationer och kapacitet för Qlik anonym åtkomst-prenumerationer.

Det finns vissa skillnader mellan Qlik anonym åtkomst-prenumerationer och andra Qlik Cloud-prenumerationer. Även om vissa krav är desamma som för kapacitetsbaserade prenumerationer kräver Qlik anonym åtkomst-prenumerationer även kontroll av kapaciteten för anonym tillgång, inklusive:

• Max minne som kan användas samtidigt av alla appar

• Maximalt antal app-sessioner som används samtidigt av alla anonyma användare

Se Värdemätare för prenumeration för mer information om de här värdena. Se Skillnader mellan Qlik anonym åtkomst och kapacitetsbaserade prenumerationer för information om skillnaderna mellan Qlik anonym åtkomst och kapacitetsbaserade prenumerationer.

Terminologi på den här sidan

Följande terminologi används i innehåll om anonym åtkomst:

• Anonyma användare: användare som får tillgång till appinnehåll anonymt, antingen via anonyma åtkomstlänkar till appen eller genom att använda inbäddade analyser anonymt. Dessa användare är inte medlemmar av Qlik Cloud-klientorganisationen och behöver inte heller Qlik -konton.

• Användare i klientorganisationen: användare som är medlemmar i klientorganisationen, som hanterar klientorganisationen och utvecklar analyser för användning av anonyma användare. Användare i klientorganisationen är användare med Full User-rättigheter eller specifika administratörsrättigheter i klientorganisationen.

Tillgängliga funktioner

I det här delavsnittet beskrivs de funktioner som är tillgängliga för klientorganisationens och anonyma användare i Qlik anonym åtkomst.

Klientorganisationsanvändare

Tillgängliga funktioner för klientorganisationens användare

Följande funktioner är tillgängliga för klientorganisationens användare:

• Ett personligt utrymme där du kan skapa eget innehåll

• Gruppsamarbete i delade utrymmen där teammedlemmar kan utveckla och dela appar

• Full Qlik Sense-analyskapacitet inklusive Insikter, aviseringar och anteckningar

• Möjligheten att skapa appar genom att dra och släppa, och helt interaktiva appar

• Flera av Qliks senaste funktioner för förstärkt intelligens, inklusive Insight Advisor Chat och insiktsförslag

• Åtkomst till Qlik Talend Data Integration för att skapa qvd-filer i en Qlik Cloud-dataplattform. QVD-filerna kan användas i analysappar.

• Direkt dataanslutning till över 40 datakällor

• Dataförflyttning till Qlik Cloud från relationsdatabaskällor och SaaS-källor.

• Qlik programautomatisering: grundnivån på Qlik programautomatisering ingår i en prenumeration på Qlik anonym åtkomst.

• Skript-gränssnittet

• Katalogverktyg (visning av datauppsättningar, påverkansanalys, ursprung)

• Affärsordlistor

• Automatiska datauppdateringar

Tillgängligt vid ytterligare köp

Följande inkluderas inte i en Qlik anonym åtkomst-prenumeration, men kan läggas till med ett ytterligare köp:

• Qlik Reporting Service

• Qlik GeoCoding

Kontakta din Qlik-kontorepresentant.

Ej tillgängliga funktioner för klientorganisationens användare

Följande funktioner är inte tillgängliga för någon av klientorganisationens användare:

• Appfunktioner:

• Analys av viktiga drivkrafter

• Qlik Answers

• Qlik AutoML, inkluderar Qlik AutoML-analyskoppling

Anonyma användare

Tillgängliga funktioner för anonyma användare

Anonyma användare har tillgång till begränsade versioner av de Qlik Sense-appar som delas med dem. I dessa appar har de begränsade behörigheter och vissa funktioner är inte tillgängliga. De har inte åtkomst till andra funktioner än appar i Qlik Cloud.

De behörigheter som beviljas en anonym användare gör det möjligt för dem att öppna och använda appar, ark eller visualiseringar (beroende på användningsfall), göra urval och använda offentliga bokmärken. För mer information om vad anonyma användare kan göra i en app, se Behörigheter i hanterade utrymmen för anonyma användare.

Ej tillgängliga funktioner för anonyma användare

Följande appfunktioner är tillgängliga i klientorganisationer med anonym åtkomst. De är dock inte tillgängliga för anonyma användare när de öppnar eller använder appinnehåll.

• Storytelling

• Anteckningar

• Insikter

• Analys av viktiga drivkrafter

• Visualisering av Insikter på naturligt språk

• Rapportering

• Aviseringar

• Prenumerationer

• Associative Insights

Utöver appar i detta begränsade format är inga Qlik Cloud-funktioner tillgängliga för anonyma användare.

Skyddsgränser för Qlik Cloud

Skyddsgränser är "hårda" gränser för kapaciteter. Skyddsgränser kan användas för att säkerställa Qlik Cloud-prestanda och -stabilitet genom att exempelvis begränsa parallella omladdningar för att undvika alltför stor arbetsbelastning.

Skyddsgränserna för Qlik anonym åtkomst visas i nedanstående tabeller. De är uppdelade i:

• Primära skyddsgränser: capaciteter som är direkt relaterade till, eller påverkas av, anonyma åtkomstkapaciteter.

• Ytterligare skyddsgränser: kapaciteter som gäller för Qlik anonym åtkomst-prenumerationer, men som inte är unika för dem. Vissa av dessa skyddsgränser gäller även för andra Qlik Cloud-prenumerationer.

Primära skyddsgränser

Primära skyddsgränser för Qlik anonym åtkomst
Kapacitet Qlik anonym åtkomst

Gräns för appstorlek (i minne)

Anteckning om information

Support för stora appar är inte tillgängligt i Qlik anonym åtkomst-prenumerationer.

1 GB
Tidsgräns för användarsession (anonyma sessioner) 15 min
Tidsgräns för användarsession (sessioner för klientorganisationens användare) 30 min
Maximalt antal appar som kan öppnas samtidigt 50
Antal klientorganisationer 1

Gräns för hyperkubminne för motor

Anteckning om informationGränsen för hyperkubens standardminne i Qlik Cloud är 10 GB. Men för Qlik anonym åtkomst påverkas denna gräns av gränsen för appstorlek (i minnet) på 1 GB.
1 GB

Storleksgräns för appfil vid uppladdning från andra versioner av Qlik Sense via analyscentret för Analyser

Anteckning om information

Denna gräns avser den diskstorlek som upptas av app-filer, snarare än gränsen i minnet.

200 MB

Ytterligare skyddsgränser