De SAP Java Connector installeren

Om te werken met de SAP Extractor connector, moet u de SAP Java Connector op de Data Movement gateway server installeren.

Installatie SAP Java Connector

U kunt het SAP Java Connector installeren met het installatieprogramma (aanbevolen) of handmatig. U moet een handmatige installatie alleen uitvoeren als er een probleem ontstaat bij het hulpprogramma.

Gebruik het hulpprogramma om SAP Java Connector te installeren

In deze sectie wordt beschreven hoe u het vereiste SAP Java Connector installeert. Het proces omvat het downloaden van het SAP Java Connector, het kopiëren ervan naar de vereiste map (zie hieronder) en het uitvoeren van een script dat automatisch het vereiste stuurprogramma installeert en configureert. U kunt indien nodig ook scripts uitvoeren om het SAP Java Connector bij te werken en verwijderen.

De installatie voorbereiden

• Controleer of Python 3.6 of hoger is geïnstalleerd op de Gegevensverplaatsing-gatewayserver.

Python is al geïnstalleerd op de meeste Linux-distributies. U kunt controleren welke Python-versie is geïnstalleerd op uw systeem door de volgende opdracht uit te voeren:

python3 --version

• Download SAP Java Connector <version> "sapjco<version>.zip" van de SAP Support Portal. U vindt de ondersteunde versie onder binary-artifacts in /opt/qlik/gateway/movement/drivers/manifests/sapextractor.yaml. Nadat de download is voltooid, kopieert u het bestand naar:

/opt/qlik/gateway/movement/drivers/sapjco

De SAP Java Connector installeren

Ga als volgt te werk om het SAP Java Connectorte installeren:

1. Stop de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl stop repagent

2. Bevestig eventueel dat de service is gestopt:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: inactive (dead) since <timestamp> ago

3. Op de Gegevensverplaatsing-gatewaymachine wijzigt u de werkdirectory in:

opt/qlik/gateway/movement/drivers/bin

4. Voer dan de volgende opdracht uit:

Syntaxis:

./install sapextractor

5. Het SAP Java Connector wordt geïnstalleerd.

6. Wacht totdat de installatie is voltooid (wordt aangegeven met "Voltooid!") en start vervolgens de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl start repagent

7. Bevestig eventueel dat de service is gestart:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: active (running) since <timestamp> ago

Het SAP Java Connector bijwerken

Voer de update-opdracht uit als u eerdere versies van het SAP Java Connector wilt verwijderen voordat u het meegeleverde SAP Java Connector installeert.

Ga als volgt te werk om het SAP Java Connector te bij te werken:

1. Stop de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl stop repagent

2. Bevestig eventueel dat de service is gestopt:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: inactive (dead) since <timestamp> ago

3. Op de Gegevensverplaatsing-gatewaymachine wijzigt u de werkdirectory in:

opt/qlik/gateway/movement/drivers/bin

4. Voer dan de volgende opdracht uit:

Syntaxis:

./update sapextractor

5. Het oude SAP Java Connector wordt verwijderd en het nieuwe SAP Java Connector wordt geïnstalleerd.

6. Wacht totdat de installatie is voltooid (wordt aangegeven met "Voltooid!") en start vervolgens de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl start repagent

7. Bevestig eventueel dat de service is gestart:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: active (running) since <timestamp> ago

Het SAP Java Connector verwijderen

Voer de uninstall-opdracht uit als u het SAP Java Connector wilt verwijderen.

Ga als volgt te werken om het SAP Java Connector te verwijderen:

1. Stop alle taken die zijn geconfigureerd om deze connector te gebruiken.

2. Op de Gegevensverplaatsing-gatewaymachine wijzigt u de werkdirectory in:

opt/qlik/gateway/movement/drivers/bin

3. Voer dan de volgende opdracht uit:

Syntaxis:

./uninstall sapextractor

SAP Java Connector wordt verwijderd.

De SAP Java Connector handmatig installeren

U moet het SAP Java Connector alleen handmatig uitvoeren als de geautomatiseerde installatie van het stuurprogramma niet is voltooid.

Download de SAP Java Connector 3.x (64-bits) voor Linux van https://support.sap.com/en/product/connectors/jco.html.

Open vervolgens een opdrachtregel en doe het volgende:

1. Stop de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl stop repagent

2. Bevestig eventueel dat de service is gestopt:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: inactive (dead) since <timestamp> ago

3. Wijzig de werkdirectory in opt/qlik/gateway/movement/bin en voer de volgende opdracht uit:

source arep_login.sh

Hiermee wordt het installatiepad voor de Gegevensverplaatsing-gateway ingesteld.

4. Pak het bestand uit dat u hebt gedownload naar de gewenste map.

De map moet de Sapjco3.jar- en libsapjco3.so-bestanden bevatten.

5. Kopieer deze bestanden naar de volgende locatie onder de Data Movement gateway-installatiemap:

<Data Movement gateway_Install_Dir>/endpoint_srv/endpoints/SAP.

6. Start de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl start repagent

7. Bevestig eventueel dat de service is gestart:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: active (running) since <timestamp> ago

Informatie

De SAP Extractor connector is niet beschikbaar om te selecteren totdat de bibliotheken van de Java Connector zijn geïnstalleerd en de Data Movement gateway-service opnieuw is opgestart.