Verbinding maken met doelen

U kunt verbinding maken met de doelen om levering van gegevens en verschillende ELT-handelingen te faciliteren, inclusief registratie van gegevens, gegevensopslag, transformaties en het maken van datamarts. Doelplatforms kunnen ondersteund worden als replicatiedoelen, gegevenspijplijndoelen, en in sommige gevallen, als beide.

Gebruikscases doelplatform en ondersteunde versies

De onderstaande tabel vat samen welke platforms worden ondersteund op basis van de gebruikscase en vermeldt, waar van toepassing, de ondersteunde versies per doel.

Gebruikscases doelplatform en ondersteunde versies
Doelplatform Ondersteund als replicationdoel Ondersteund als een gegevenspijplijnplatform Ondersteunt toegang via een privéverbinding Versie
Azure Data Lake Storage

Ja

InformatieAlleen als een doel ondersteund in Gegevens tijdelijk opslaan in data lake-taken.

Wordt ondersteund als cloudtussengebied voor de volgende gegevenspijplijnplatformen:

• Databricks
  • Azure Synapse Analytics
  • Microsoft Fabric
Ja Niet van toepassing
Amazon Redshift Nee Ja Ja Niet van toepassing
Amazon S3

Ja

InformatieAlleen als een doel ondersteund in Gegevens tijdelijk opslaan in data lake-taken.
Wordt ook ondersteund als cloudtussengebied voor Databricks- en Amazon Redshift-doelen. Ja Niet van toepassing
Databricks Nee Ja

Op Azure: Ja

Op Google: Ja

Op AWS: Niet bij het tijdelijk opslaan van gegevens. Alleen bij het registreren van gegevens en het uitvoeren van ELT-taken.

• (Interactief) cluster voor alle doeleinden:

• 10.4 LTS
    • 11.3 LTS

• 12.2 LTS

• 13.3 LTS

• SQL Warehouse-cluster

• Databricks SQL Serverless

Google BigQuery Nee Ja Ja Niet van toepassing
Google-cloudopslag

Ja

InformatieAlleen als een doel ondersteund in Gegevens tijdelijk opslaan in data lake-taken.
Wordt ondersteund als cloudtussengebied voor het gegevenspijplijnplatform van Databricks. Ja
Microsoft Azure Synapse Analytics Nee Ja Ja Niet van toepassing
Microsoft Fabric Nee Ja Ja Niet van toepassing
Microsoft SQL Server Ja Ja Ja

2014, 2016, 2017, 2019, 2022

MySQL

Ja Nee Ja

5.7, 8.0

InformatieAls MariaDB het doel is, zijn de ondersteunde versies 10.4 tot 10.1

Oracle

Ja Nee Ja

12.x, 18.x, 19.x, 21c

InformatieAls Oracle in Oracle Cloud het doel is, worden versies die ouder zijn dan Oracle 12.2 niet ondersteund.
WaarschuwingAls u de Oracle-compatibiliteitsparameter instelt, zorgt u ervoor dat u een versie opgeeft die wordt ondersteund door Data Movement gateway.

PostgreSQL

Ja Nee Ja 11.x, 12.x, 13.x, 14.x, 15.x
Qlik Cloud Nee Ja Niet van toepassing Niet van toepassing

Snowflake

Nee Ja Ja Niet van toepassing

Voor meer informatie over de gebruikscase van gegevenspijplijnen raadpleegt u Een gegevenspijplijn maken .

Voor meer informatie over de replication-usecase raadpleegt u Een gegevensreplicatietaak maken.

Voor meer informatie over privéverbindingen raadpleegt u Ondersteuning van privéverbindingen in Qlik Cloud Gegevensintegratie.