Koppelingen toevoegen aan een dia

De werkbalk voor tekstopmaak bevat een optie om een koppeling toe te voegen binnen in een tekstobject.

Koppelingen toevoegen

U kunt een tekstalinea markeren en gebruiken voor een koppeling.

Doe het volgende:

1. Dubbelklik in de presentatieweergave op het tekstobject waaraan u de koppeling wilt toevoegen.

De werkbalk voor tekstopmaak wordt weergegeven.

2. Selecteer de tekstalinea die u wilt gebruiken voor de koppeling.

3. Klik op Gekoppeld object.

Er wordt een dialoogvenster voor koppelingen geopend.

4. Typ in het veld Koppelen met het webadres waarvoor u de koppeling wilt toevoegen.

Informatie

Als u geen prefix toevoegt, wordt automatisch http:// toegevoegd, omdat ervan uit wordt gegaan dat u een webadres toevoegt.

5. Klik op Gekoppeld object of druk op Enter om de nieuwe koppeling toe te passen.
  6. Klik buiten de tekst.

De koppeling wordt toegevoegd.

Koppelingen verwijderen

U kunt een koppeling verwijderen uit een tekstalinea.

1. Dubbelklik in de presentatieweergave op het tekstobject waaruit u de koppeling wilt verwijderen.

De werkbalk voor tekstopmaak wordt weergegeven.

2. Klik op de koppeling zodat de cursor zich ergens binnen de koppeling bevindt.
  3. Klik op Gekoppeld object.

Er wordt een dialoogvenster voor koppelingen geopend.

4. Klik op Verwijderen
  5. Klik buiten de tekst.

De koppeling wordt verwijderd, maar de tekstalinea blijft behouden.