SAP HANA (Database)

In deze sectie wordt beschreven hoe u een SAP HANA-bron instelt in een gegevenstaak. Voordat u de gegevenstaak start, zorgt u dat u voldoet aan de Vereisten, stelt u de Machtigingen in en maakt u zichzelf vertrouwd met de Beperkingen en overwegingen.

Verbindingseigenschappen instellen

Deze sectie beschrijft de beschikbare verbindingseigenschappen. Alle eigenschappen zijn vereist, tenzij anders aangegeven.

Gegevensbron

• Gegevensgateway: De naam van de Gateway voor gegevensverplaatsing die moet worden gebruikt om toegang tot uw gegevens te verkrijgen.

• Server: Het IP-adres of de hostnaam van de SAP HANA-databaseserver.

Om verbinding te maken met een cluster met hoge beschikbaarheid, specificeert u alle clusterknooppunten en poortnummers in het veld Server. De knooppunten moeten worden gescheiden door een komma.

Voorbeeld:

12.12.1.123:3033,12.12.1.124:3034

• Instantienummer: Het instantienummer van de SAP HANA-database met de brontabellen.

• Databasearchitectuur: Selecteer Enkele tenant of Meerdere tenants afhankelijk van uw Databasearchitectuur.

• Database De naam van de brondatabase In een architectuur met meerdere tenants.

Accounteigenschappen

• Gebruikersnaam: De gebruikersnaam die nodig is voor toegang tot de SAP HANA-database.

• Wachtwoord: Het wachtwoord dat nodig is voor toegang tot de SAP HANA-database.

SSL-opties

• SSL inschakelen: Selecteer om SSL in te schakelen en vervolgens de gerelateerde instellingen te configureren.

• Crypto-provider: Selecteer de provider voor uw cryptografiebibliotheek in de vervolgkeuzelijst.

• Keystore-bestand: Het SSL Keystore-bestand dat de clientidentiteit bevat.

• Truststore-bestand: Uw SSL Truststore-bestand dat de openbare certificaten van de server bevat.

• Serverhostnaam in certificaat: De naam van de serverhost die is opgegeven in het servercertificaat. Dit verifieert de identiteit van de server, in plaats van de hostnaam waarmee de verbinding tot stand is gebracht. Als u * opgeeft als de hostnaam, wordt de serverhostnaam niet gevalideerd.

• Servernaamindicatie: De naam van de SSL-server.

• Certificaat valideren: Schakel het selectievakje in om uw SSL‑certificaat te selecteren. Deze stap is optioneel, maar wordt om beveiligingsredenen sterk aangeraden.

InformatieOm te verbinden met SAP HANA via SSL, moet de client worden geconfigureerd om het SSL-servercertificaat te verifiëren. Ga voor meer informatie naar Vereisten.

CDC-eigenschappen

Ga voor meer informatie over deze instellingen naar Gegevenswijzigingen vastleggen

• CDC-tabel maken in schema: De naam van het schema in de brondatabase waarin u de attrep_cdc_changes-tabel wilt aanmaken.

• Opschooninterval logboek (min): hoe vaak (in minuten) moet worden gecontroleerd of wijzigingsrecords uit de attrep_cdc_changes-tabel moeten worden verwijderd.

• Bewaarperiode logboek (min): hoe lang (in minuten) wijzigingsrecords in de attrep_cdc_changes-tabel moeten worden bewaard voordat ze worden verwijderd.

• Te filteren SAP archiefgebruikers: De gebruikersnamen van SAP-applicatiegebruikers waarvan u niet wilt dat DELETE-bewerkingen worden vastgelegd. Gebruikers moeten worden gescheiden door komma's.

Informatie

Voor het bewerken van de gebruikerslijst moet u de taak stoppen en vervolgens hervatten om de wijzigingen door te voeren.

Interne eigenschappen

Interne eigenschappen zijn bedoeld voor speciale toepassingen en worden daarom niet in het dialoogvenster weergegeven. U moet ze alleen gebruiken als Qlik Support dit aan u heeft geadviseerd.

Gebruik de knop Nieuwe maken en Annuleren aan de rechterkant van de velden om eigenschappen toe te voegen of te verwijderen.

Naam

De weergavenaam voor de bronverbinding.