Voordat u gegevens tijdelijk kunt opslaan of repliceren, moet u zorgen dat er aan de volgende vereisten is voldaan:

• Installeer het vereiste driver op de server van de gateway voor gegevensverplaatsing

• Verleen de vereiste machtigingen voor de gegevensbron

• De gegevensbronconnector configureren

Setup stuurprogramma

Download de SAP HANA ODBC 64-bit Driver 2.x uit het SAP Software Download Center. U moet een account bij SAP hebben om de software te kunnen downloaden.

Informatie

SAP HANA ODBC-stuurprogramma 2.13 en nieuwere versies worden niet ondersteund.

Voorbeeldnaam stuurprogramma: HDBODBC

Open vervolgens op de Data Movement gateway-machine een opdrachtregel en doe het volgende:

1. Stop de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl stop repagent

2. Bevestig eventueel dat de service is gestopt:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: inactive (dead) since <timestamp> ago

3. Installeer het stuurprogramma op de Data Movement gateway-machine.

4. Voeg het volgende gedeelte toe aan het bestand odbcinst.ini in de directory /etc:

[HDBODBC]

Description=64-bit HANA ODBC Driver

Driver=/opt/sap/hdbclient/libodbcHDB.so

fileUsage=1

5. Start de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl start repagent

6. Bevestig eventueel dat de service is gestart:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: active (running) since <timestamp> ago

Verbinding maken via SSL

Om te verbinden met SAP HANA via SSL, moet de client worden geconfigureerd om het SSL-servercertificaat te verifiëren.

Poort

Op de Data Movement gateway-machine opent u het inkomende poortnummer 3xx15 naar de SAP HANA-server waar xx het exemplaarnummer van de SAP HANA-database is dat de brontabellen bevat.

De poort voor exemplaar 90 is bijvoorbeeld 39015.

Gegevenswijzigingen vastleggen

Wanneer u gegevens tijdelijk opslaat met de SAP Hana (database) connector, worden de volgende artefacten automatisch aangemaakt in de brondatabase:

• Drie triggers voor elk van de brontabellen die worden aangevoerd: De triggers leggen wijzigingen in de brontabellen vast (INSERT's, UPDATE's en DELETE's) en schrijven deze naar de attrep_cdc_changes_cts-tabel (hieronder beschreven). Voor elke DML-bewerking wordt een aparte trigger aangemaakt. De triggers worden aangemaakt in het schema van de brontabel.
  • attrep_cdc_changes_cts: Deze tabel bevat wijzigingen die door de triggers zijn vastgelegd. De tabel wordt aangemaakt in het schema dat is opgegeven in het veld CDC-tabel aanmaken in schema van de SAP HANA (database) connector.
InformatieHoewel er vanuit het oogpunt van de gebruiker geen instellingen nodig zijn, zijn de triggers een voorwaarde voor het vastleggen van wijzigingen.

Zie ook: Machtigingen