Aan de slag met Qlik Sense Desktop

Qlik Sense Desktop is een toepassing die u installeert op uw lokale Windows-computer. Deze is bedoeld om Qlik Sense uit te proberen en te verkennen, maar kan ook worden gebruikt voor het maken van visualisaties, diagrammen, interactieve dashboards en analyse-apps voor lokaal en offline gebruik in een ingesloten omgeving, d.w.z. uw lokale computer.

Apps die u maakt in Qlik Sense Desktop kunnen worden geëxporteerd en gebruikt in Qlik Cloud Analyse, Qlik Sense Enterprise of door andere Qlik Sense Desktop-installaties worden gebruikt.

Qlik Sense Desktop en Qlik Cloud Analyse vergelijken

Er zijn enkele verschillen tussen Qlik Sense Desktop en Qlik Cloud Analyse:

• U kunt Qlik Sense Desktopalleen uitvoeren op uw lokale Windows-computer. Het gebruik van meerdere schermen of bijvoorbeeld tablets wordt niet ondersteund.
  • Apps kunnen niet in Qlik Sense Desktop worden gepubliceerd. Daarom wordt geen ondersteuning voor streams geboden.
  • De beveiligingsfunctionaliteit wordt niet ondersteund in Qlik Sense Desktop.
  • Er is geen functie voor automatisch opslaan in Qlik Sense Desktop. U dient uw werk handmatig op te slaan door in de werkbalk op Opslaan te klikken. De app wordt automatisch opgeslagen als het script opnieuw wordt geladen.
  • Het dupliceren van apps wordt niet ondersteund in Qlik Sense Desktop.
  • Qlik Sense Desktop wordt uitgevoerd in de taal van uw besturingssysteem en deze taal kan niet worden gewijzigd.
  • Dynamische weergaven worden niet ondersteund in Qlik Sense Desktop.

De Qlik Sense Desktop-installatiebestanden downloaden

Qlik Sense Desktop kan worden gedownload van Qlik Cloud of van de downloadpagina van Qlik. Via een van de twee methoden installeert u de laatste versie van Qlik Sense Desktop op uw computer.

Downloaden van Qlik Cloud

1. Open de hub. Voor meer informatie over de hub raadpleegt u De cloudhub.

2. Open het profielmenu en selecteer Profielinstellingen.

3. Onder Overig klikt u op Tools.

4. Klik onder Qlik Sense Desktop op Downloaden om Qlik Sense Desktop te downloaden.

5. Installeer Qlik Sense Desktop.
  6. Klik op Verifiëren om een serververificatiekoppeling toe te voegen aan uw Qlik Sense Desktop-installatie. U kunt vervolgens op deze koppeling klikken in Qlik Sense Desktop om de verificatie uit te voeren.

Downloaden van de downloadpagina van Qlik

1. Ga naar Product downloaden.

2. Selecteer Qlik Gegevensanalyses en selecteer vervolgens Qlik Sense Desktop in de productlijst.

3. Gebruik eventueel aanvullende filters om de lijst met mogelijke downloads te verfijnen.

4. Klik op een downloadlink om het downloaden te starten.

5. Installeer Qlik Sense Desktop.
  6. Klik op Verifiëren om een serververificatiekoppeling toe te voegen aan uw Qlik Sense Desktop-installatie. U kunt vervolgens op deze koppeling klikken in Qlik Sense Desktop om de verificatie uit te voeren.

Verifiëren met Qlik Sense SaaSQlik Sense SaaS (Qlik Cloud Analyse)

U kunt uw Qlik Sense Desktop-client verifiëren met Qlik Sense SaaS. U moet daarvoor een verificatiekoppeling genereren.

Qlik Sense Desktop verifiëren met Qlik Sense SaaS

Wat is in Qlik Sense Desktop inbegrepen

Desktopitems en items in het startmenu

Nadat u uw installatie van Qlik Sense Desktop hebt voltooid, is er een snelkoppeling beschikbaar op het bureaublad en in het menu Start menu (Start > Alle programma's):

• Snelkoppeling naar Qlik Sense Desktop

De hub is het startpunt van waaruit u Qlik Sense uitvoert. Hier vindt u alle Qlik Sense-apps die u hebt gemaakt.

Qlik Sense Desktop-installatielocatie

Nadat u de installatie van Qlik Sense Desktop hebt voltooid, wordt Qlik Sense Desktop geïnstalleerd in Users\{user}\AppData\Local\Programs\Qlik.

U kunt ook de installatielocatie met de optie Custom Installation opgeven.

Voorbeelden, apps en logbestanden

Er worden enkele voorbeeldbestanden meegeleverd bij de installatie van Qlik Sense Desktop. Deze worden geïnstalleerd in Users\{user}\Documents\Qlik\Examples. Zo wordt bijvoorbeeld een aantal voorbeelden van uitbreidingscodes geïnstalleerd in de submap Extensions.

Bij de installatie van Qlik Sense Desktop worden tevens voorbeeldapps geleverd. Deze worden geïnstalleerd in Users\{user}\Documents\Qlik\Sense\Apps.

In uw installatie van Qlik Sense Desktop, kunt u logbestanden vinden in Users\{user}\Documents\Qlik\Sense\Log.

De Qlik Sense Desktop-hub verkennen

Als Qlik Sense Desktop wordt opgestart, komt u in de hub. In de hub vindt u al uw apps. Klik op een app in de hub om deze op een apart tabblad te openen.

De Qlik Sense Desktop-hub met open Werkweergave

Qlik Sense Desktop hubweergave.

A: Werkbalk

De werkbalk bevat het algemene menu en andere nuttige opdrachten.

Werkbalkopties
UI-item Beschrijving
Menu Het navigatiemenu in- en uitschakelen.
Zoeken U kunt zoeken om gemakkelijk een specifieke app te vinden.
Meer

Algemeen menu met opties Dev Hub, Help en Info.

U kunt op klikken op de koppeling Clientverificatie om Qlik Sense Desktop te kunnen gebruiken.

Zie Dev-Hub (alleen in het Engels) voor meer informatie over Dev-Hub.

B: Aanmeldingsgegevens

Instellingen aanmeldingsgegevens
UI-item Beschrijving
Gebruiker

Uw aanmeldgegevens worden weergegeven wanneer u bent aangemeld. Afhankelijk van hoe het Qlik Sense-systeem is ingesteld, moet u zich mogelijk aanmelden door op de knop Aanmelden te klikken.

Wanneer u bent aangemeld, kunt u op y klikken, en vervolgens in het pop-upmenu op y klikken om het dialoogvenster Profiel met de volgende informatie te openen:UserUser Gebruikers-ID en Gebruikersdirectory.

Afmelden

Klik op Gebruiker en vervolgens op Afmelden in het pop-upmenu om zich af te melden.

C: Nieuwe app maken

App-opties
UI-item Beschrijving
Nieuwe app maken

Een nieuwe app maken. Deze knop is alleen beschikbaar als u gemachtigd bent om apps te maken.

Als u meer wilt weten over het maken van een app dan raadpleegt u Apps maken en gegevens toevoegen.

Oplopend sorteren

U kunt de apps sorteren op alfabet, op aanmaakdatum of op publicatiedatum, aflopend of oplopend.

Rasterweergave Lijstweergave Schakel tussen rasterweergave en lijstweergave van de hub, afhankelijk van aan welk soort overzicht u de voorkeur geeft.

D: Werk

Persoonlijk met al uw eigen apps onder Werk.

E: Hoofdruimte

Al uw apps worden weergegeven in het hoofdgebied.

F: Aan de slag

Ga naar de webpagina van Qlik Sense Desktop om meer te weten te komen over hoe u aan de slag kunt met Qlik Sense Desktop.