Beperkingen en overwegingen

U moet rekening houden met de volgende beperkingen en overwegingen wanneer u een bron van Microsoft SQL Server (op basis van Microsoft CDC) gebruikt:

Beperkingen en overwegingen voor alle gegevenstaken

• A secundair door Microsoft Azure SQL beheerd exemplaar wordt niet ondersteund als brondatabase.
  • Eenvoudige tabellen worden niet ondersteund.
  • Landing gegevens van geïndexeerde weergaven wordt niet ondersteund.
  • Beperkingen vanwege de vereiste dat MS-CDC moet zijn ingeschakeld voor alle brontabellen omvatten:
    • Het afkappen van tabellen wordt niet ondersteund.
    • WRITETEXT- en UPDATETEXT-hulpprogramma's worden niet ondersteund

Voor meer informatie over de beperkingen van MS-CDC raadpleegt u de Microsoft Help.

• Wanneer u uitvoert zonder de rol db_owner, kan MS-CDC niet automatisch worden ingeschakeld en moet daarom handmatig worden ingeschakeld. Voor het voorkomen van landing-fouten, moet u ook het selectievakje MS-CDC inschakelen op alle vastgelegde tabellen in de verbindingseigenschappen uitschakelen voordat u de taak uitvoert.

InformatieSpeciale machtigingen zijn vereist voor de uitvoering zonder de rol db_owner. Ga voor meer informatie naar Uitvoeren zonder de rol db_owner .
  • Landing van berekende kolommen wordt alleen ondersteund in landing taken voor volledig laden. Tijdens CDC, worden INSERT's naar berekende kolommen weergegeven als NULL voor het doel en worden UPDATE's genegeerd.
  • Het wisselen van de partitie wordt niet ondersteund.
  • Het volgende DML-patroon wordt niet ondersteund:

select <*> into <new_table> from <existing_table>

• Versleuteling op kolomniveau wordt niet ondersteund.
  • Bij het invoegen van een waarde in ruimtelijke gegevenstypen van Microsoft Azure SQL Managed Instance (GEOGRAPHY en GEOMETRY), kan de eigenschap SRID (Spatial Reference System Identifier) worden genegeerd - in dat geval wordt de standaard SRID gebruikt (0 voor GEOMETRY en 4326 voor GEOGRAPHY) of u kunt een ander getal opgeven. Bij het landing van tabellen met ruimtelijke gegevenstypen, vervangt Data Movement gateway de SRID die de gebruiker heeft ingevoegd door de standaard SRID.
  • Columnstore-indexen worden niet ondersteund.
  • Tabellen geoptimaliseerd voor geheugen (met gebruik van OLTP in het geheugen) worden niet ondersteund.
  • Tijdelijke databases worden niet ondersteund.
  • Vertraagde duurzaamheid wordt niet ondersteund.
  • Vanwege een ODBC-beperking, kunnen niet meer dan 16 kolommen onderdeel zijn van een primaire sleutel.
  • Gemaskeerde gegevens worden in het doel gemaakt zonder maskering.
  • OpenLDAP wordt niet ondersteund

• Landing van databases die zijn geconfigureerd voor het gebruik van ADR (Accelerated Database Recovery) wordt niet ondersteund.

• Het Landing van een tabel of schema met een apostrof (') in de naam wordt niet ondersteund.

• Wijzigingen die zijn toegepast op de database met DACPAC worden niet vastgelegd.

• Wijzigingstabellen van MS-CDC met kolommen met vaste grootte (inclusief NCHAR- en CHAR-gegevens), waarbij de som groter is dan 8060 bytes, worden niet ondersteund.

• Systeemtabellen en -weergaven worden niet ondersteund.

Beperkingen en overwegingen voor alleen replicationtaken

• Hernoemde kolommen worden niet vastgelegd tijdens CDC vanwege de vereiste dat MS-CDC moet zijn ingeschakeld voor alle brontabellen.

Voor meer informatie over de beperkingen van MS-CDC raadpleegt u de Microsoft Help.

• Beperkingen voor het vastleggen van DDL-beperkingen zijn als volgt:

• RENAME TABLE wordt niet vastgelegd. Wanneer een RENAME TABLE DDL wordt gevonden, zal de taak doorgaan met het vastleggen van de wijzigingen zonder de naam van de doeltabel te wijzigen. Als de taak wordt gestopt en hervat of als er een herstelbare fout is opgetreden, wordt de tabel onderbroken zodat de CT-tabel handmatig uitgelijnd kan worden.
    • DDL's op tabelniveau worden niet ondersteund. Wanneer een tabel-DDL wordt gevonden, wordt de DDL verzonden naar het doel en wordt de tabel onderbroken zodat de CT-tabel handmatig uitgelijnd kan worden.
  • Bij het uitvoeren zonder de rol db_owner, wordt het vastleggen van DDL's niet ondersteund.

InformatieSpeciale machtigingen zijn vereist voor de uitvoering zonder de rol db_owner. Ga voor meer informatie naar Uitvoeren zonder de rol db_owner .
  • Wanneer u uitvoert zonder de rol db_owner, kan MS-CDC niet automatisch worden ingeschakeld en moet daarom handmatig worden ingeschakeld. Voor het voorkomen van landing-fouten, moet u ook het selectievakje MS-CDC inschakelen op alle vastgelegde tabellen in de verbindingseigenschappen uitschakelen voordat u de taak uitvoert.

• DDL- en DML-opdrachten vastleggen met een afzonderlijke transactie wordt niet ondersteund.

Niet-ondersteunde beveiligingsfuncties

Tabellen die de volgende beveiligingsfuncties gebruiken, worden niet ondersteund:

• Altijd versleuteld
  • Beveiliging op rijniveau

Niet-ondersteunde gegevenstypen

De volgende gegevenstypen worden niet ondersteund:

• CURSOR
  • SQL_VARIANT
  • TABLE
Informatie

Door de gebruiker gedefinieerde gegevenstypen worden ondersteund op basis van hun basistype. Bijvoorbeeld: een door de gebruiker gedefinieerd gegevenstype op basis van DATETIME wordt behandeld als een DATETIME-gegevenstype.