Replikeringsstatus

attrep_status-tabellen innehåller den aktuella statusen för varje replikeringsuppgift och måldata. Även om uppdateringar för uppgifterna i attrep_status-tabellen genereras med bara några sekunders mellanrum kommer Data Movement gateway bara att uppdatera attrep_status-tabellen efter att den har tillämpat ändringar i måltabellerna. Det kan i vissa fall ta några minuter.

Kolumnbeskrivningar
Kolumn Typ Beskrivning

SERVER_NAME

nvchar

Namnet på den maskin där Data Movement gateway är installerad.

TASK_NAME

nvchar

Namnet på replikeringsuppgiften.

TASK_STATUS

varchar

En av följande:

• FULL LOAD
  • CHANGE PROCESSING

Uppgiftsstatusen är FULL LOAD så länge som minst en tabell befinner sig i fullständig laddning. När alla tabeller har laddats ändras uppgiftens status till CHANGE PROCESSING.

STATUS_TIME

tidsmarkör

När statusen senast uppdaterades.

PENDING_CHANGES

int

Antalet ändringsposter som inte ännu hade tillämpats på målet.

DISK_SWAP_SIZE

int

Det diskutrymme som tas upp av gamla eller avlastade transaktioner.

TASK_MEMORY

int

Aktuell minnesförbrukning i MB.

SOURCE_CURRENT_POSITION

varchar

POSITION i källans ändpunkt som Data Movement gateway läser från för närvarande.

SOURCE_CURRENT_TIMESTAMP

tidsmarkör

TIMESTAMP i källan som Data Movement gateway läser från för närvarande.

Anteckning om information

Data Movement gateway justerar tidsmarkören som lästs från källan med tidsmarkören på Data Movement gateway-servermaskinen (enligt källfördröjningen). Så om exempelvis tiden på källan var 12:30 och tiden på Replicate-servermaskinen är 12:32 lägger Replicate till två minuter till den ursprungliga källtiden. Detta kommer att vara värdet i kolumnen SOURCE_CURRENT_TIMESTAMP.

SOURCE_TAIL_POSITION

varchar

POSITION för den äldsta starttransaktionen som fortfarande inte har genomförts. Detta representerar den nyaste position som du kan Det kan förstås förekomma dubbletter.

SOURCE_TAIL_TIMESTAMP

tidsmarkör

TIMESTAMP för den äldsta starttransaktionen som fortfarande inte har genomförts. Detta representerar den senaste TIMESTAMP som du kan återgå till utan att förlora några ändringar. Det kan förstås förekomma dubbletter.

SOURCE_TIMESTAMP_APPLIED

tidsmarkör

Detta är tidsmarkören för den senast genomförda transaktionen. I en masstillämpning kommer detta att vara tidsmarkören för överföringen av den sista transaktionen i denna batch. Den kommer bara att ändras som en del av den sista transaktionen i batchen.