DDL-historia

Tabellen attrep_ddl_history innehåller en historik över DDL-ändringar som inträffade under CDC.

Anteckning om information

DDL-historiktabellen stöds för närvarande endast på följande målplattformar:

• Databricks

• Microsoft Fabric

En ny post infogas i tabellen när en DDL-ändring inträffar i källan. Flera ALTER TABLE-satser som inträffar under en uppgift kan representeras som en enda rad i kontrolltabellen. I JSON-bufferten (se nedan) beskrivs alla ändringar som skedde (t.ex. ADD COLUMN A, DROP COLUMN B, ALTER COLUMN C).

Mer information om att aktivera kontrolltabellerna för DDL-historik, se Kontrolltabeller.

Kolumnbeskrivningar
Kolumn Typ Beskrivning

SERVER_NAME

sträng

Namnet på den maskin där Qlik Cloud Data Integration är installerad.

TASK_NAME

sträng

Namnet på Qlik Cloud Data Integration-uppgiften.

TABLE_OWNER

sträng

Källtabellschemat eller ägaren.

TABLE_NAME

sträng

Källtabellnamnet. Om tabellen bytte namn kommer detta att vara tabellnamnet före ändringen.

CHANGE_SEQ

sträng

Se Change_Seq i Använda Ändringstabeller.

TIMESTAMP

TIMESTAMP

När ändringen inträffade.

TABLE_VERSION

INTEGER

Data Movement gateway tilldelar tabellen ett internt versionsnummer. Versionsnumret ökar när en DDL-ändring sker i källtabellen.

DDL_TYPE

sträng

CREATE_TABLE, DROP_TABLE, ALTER_TABLE, TRUNCATE_TABLE

DETAILS

CLOB

JSON-dokument som beskriver ändringen/ändringarna

Exempel:

{
	"owner": "string",
	"table": "string",
	"tableNewName": "string",
	"version": number,
	"columns":
	{
		"col1":
		{
			"columnNewName": "string",
			"action": "string",
			"type":" string",
			"length": number,
			"precision": number,
			"scale": number,
			"primaryKeyPosition": number,
			"nullable": boolean,
			"ordinal": number
		},
		"col2":
		{
			…
		}
	}
}

där:

• tableNewName är NULL om tabellen inte har bytt namn
  • col1 och col2 är de ursprungliga kolumnnamnen (eller de enda kolumnnamnen om kolumnerna inte bytte namn)
  • columnNewName är det nya kolumnnamnet eller NULL om kolumnen inte bytte namn
  • action är ADD (också för CREATE TABLE), DROP eller ALTER
  • type är datatypen Data Movement gateway
  • primaryKeyPosition är noll om kolumnen inte ingår i primärnyckeln