DDL-geschiedenis

De tabel attrep_ddl_history bevat een geschiedenis van DDL-wijzigingen die zijn opgetreden tijdens CDC.

Informatie

De DDL-geschiedenistabel wordt op dit moment alleen ondersteund door de volgende gegevensplatforms:

• Databricks

• Microsoft Fabric

Een nieuwe record wordt ingevoegd in de tabel wanneer een ondersteunde DDL-wijziging in de bron optreedt. Meerdere ALTER TABLE-opdrachten die tijdens een taak optreden, kunnen als één rij in de controletabel worden vertegenwoordigd. De JSON-buffer (zie hieronder) beschrijft alle wijzigingen die zijn opgetreden (bijv. ADD COLUMN A, DROP COLUMN B, ALTER COLUMN C).

Voor informatie over het inschakelen van controletabellen voor DDL-geschiedenis, raadpleegt u Controletabellen.

Kolombeschrijvingen
Kolom Waardetype Beschrijving

SERVER_NAME

STRING

De naam van de machine waarop Qlik Cloud Data Integration wordt geïnstalleerd.

TASK_NAME

STRING

De naam van de Qlik Cloud Data Integration-taak.

TABLE_OWNER

STRING

Het brontabelschema of de eigenaar.

TABLE_NAME

STRING

De brontabelnaam. Als de naam van de tabel is gewijzigd, is dit de tabelnaam vóór de wijziging.

CHANGE_SEQ

STRING

Zie Change_Seq in Wijzigingstabellen gebruiken.

TIMESTAMP

TIMESTAMP

Wanneer de wijziging is opgetreden.

TABLE_VERSION

INTEGER

Data Movement gateway wijst een intern versienummer aan de tabel toe. Het versienummer neemt toe als er een DDL-wijziging plaatsvindt in de brontabel.

DDL_TYPE

STRING

CREATE_TABLE, DROP_TABLE, ALTER_TABLE, TRUNCATE_TABLE

Details

CLOB

JSON-document dat de wijziging(en) beschrijft

Voorbeeld:

{
	"owner": "string",
	"table": "string",
	"tableNewName": "string",
	"version": number,
	"columns":
	{
		"col1":
		{
			"columnNewName": "string",
			"action": "string",
			"type":" string",
			"length": number,
			"precision": number,
			"scale": number,
			"primaryKeyPosition": number,
			"nullable": boolean,
			"ordinal": number
		},
		"col2":
		{
			…
		}
	}
}

waarbij:

• tableNewName is NULL als de naam van de tabel niet is gewijzigd
  • col1 en col2 zijn de originele kolomnamen (of de enige kolomnamen als de kolomnamen niet zijn gewijzigd)
  • columnNewName is de nieuwe kolomnaam of NULL als de kolomnaam niet is gewijzigd
  • action is ADD (ook voor CREATE TABLE), DROP of ALTER
  • type is het Data Movement gateway-gegevenstype
  • primaryKeyPosition is nul als de kolom geen onderdeel is van de primaire sleutel