On-demand rapporten configureren

Rapportontwikkelaars kunnen app-gebruikers de mogelijkheid bieden om rapporten direct te genereren tijdens het gebruik van een app. Het genereren van on-demand rapporten wordt beheerd op het rapportsjabloonniveau. Als rapportontwikkelaar kunt u regelen welke rapportindelingen beschikbaar zijn voor het genereren van de on-demand rapporten en verschillende andere parameters.

Hoe werken on-demand rapporten

On-demand rapporten worden gegenereerd in de analysemodus als een gebruiker een werkblad bekijkt. On-demand rapporten worden niet uitgevoerd vanuit een rapporttaak. In plaats daarvan wordt een rapportsjabloon geactiveerd voor on-demand rapporten. Elk geactiveerde sjabloon wordt beschikbaar voor de gebruiker als ze Rapporten openen in het bedrijfsmiddelenvenster. De gebruiker downloadt het on-demand rapport direct naar zijn computer zodra het gereed is.

In een on-demand rapport is gegevensreductie gebaseerd op de app-toegang van de gebruiker die het rapport genereert, evenals zijn huidige selecties. Als gegevensreductie is toegepast via rapportfilters, wordt dit niet toegepast op een on-demand rapport.

Overwegingen

Wanneer u een sjabloon ontwikkelt dat is bedoeld voor gebruik in on-demand rapporten, is het belangrijk om het volgende te overwegen:

• Elke generatie van een on-demand rapport telt mee voor het verbruik van het Qlik Rapportageservice add-on-abonnement van de tenant.

• De sjabloon moet inhoud gebruiken die beschikbaar is voor gebruikers die de app analyseren. Dit betekent dat als een sjabloon inhoud van een privéwerkblad gebruikt, gebruikers geen on-demand rapporten met dit sjabloon kunnen genereren.

• Als de app sectietoegang gebruikt, filteren on-demand rapporten die zijn gegenereerd vanuit deze app gegevens op basis van het toegangsniveau (zoals gedefinieerd in de Section Access-tabel) van de gebruiker die het rapport genereert.

On-demand rapporten configureren

De rapportontwikkelaar activeert sjablonen voor on-demand rapporten.

1. Open het tabblad Sjablonen in de sectie Rapportage van een app.

2. Klik op Pictogram drie punten naast een sjabloon en klik vervolgens op Rapport On-demand.

Het dialoogvenster On-demand wordt geopend.

3. Onder Bestandsindeling selecteert u de indelingsopties die u beschikbaar wilt stellen aan app-gebruikers.

4. Geef een titel en beschrijving op.

Deze worden getoond aan gebruikers die het rapport genereren vanuit het werkblad. De titel wordt de naam van het gedownloade bestand.

5. Klik op Opslaan.

In de sjablonenlijst, heeft de sjabloon nu de waarde Aan in de kolom On-demand.

Kolom On-demand in het tabblad Sjablonen van een app toont welke sjablonen zijn geactiveerd voor on-demand rapporten.

Kolom 'On-demand' in het tabblad 'Sjablonen' in de sectie Rapportage van een Qlik Sense-app toont sjablonen met verschillende on-demand instellingen (aan met PDF en XLSX, aan met alleen PDF en uit)

On-demand rapporten deactiveren voor een sjabloon

De rapportontwikkelaar schakelt sjablonen uit zodat ze niet te gebruiken zijn in on-demand rapporten.

1. Open het tabblad Sjablonen in de sectie Rapportage van een app.

2. Klik op Pictogram drie punten naast een sjabloon en klik vervolgens op Rapport On-demand.

Het dialoogvenster On-demand wordt geopend.

3. Onder Bestandsindeling heft u de selectie op van één of meer indelingsopties. Hef de selectie op van alle beschikbare indelingen om de sjabloon compleet te deactiveren voor on-demand rapporten.

4. Klik op Opslaan.

Machtigingen

Voor het configureren van generatie van on-demand rapporten door gebruikers, hebt u de juiste machtigingen nodig in de ruimte waarin de app zich bevindt.

Vereisten voor apps in gedeelde ruimten

Voor apps in gedeelde ruimten hebt u Kan bewerken machtigingen nodig in de ruimte om de generatie van on-demand rapporten te configureren voor een sjabloon.

Ga voor meer informatie naar Machtigingen in gedeelde ruimtes beheren.

Vereisten voor apps in beheerde ruimten

Gebruikers met de ruimterollen Eigenaar (het recht Professional, Full User of Analyzer), Kan beheren (het recht Professional, Full User of Analyzer) of Kan beheren (alleen Professional- of Full User-recht) in de beheerde ruimte kunnen de generatie van on-demand rapporten configureren voor een sjabloon.

Ga voor meer informatie naar Rechten in beheerde ruimtes beheren.

Vereisten voor apps in uw persoonlijke ruimte

U moet de gebruikersrol Private Analytics Content Creator in de tenant hebben om de generatie van on-demand rapporten te configureren voor een sjabloon.

On-demand rapporten door gebruikers laten genereren

Gebruikers maken on-demand rapporten terwijl ze de werkbladen analyseren in een app.

Ga voor meer informatie naar On-demand rapporten maken.

Beperkingen

On-demand rapporten hebben de volgende beperkingen:

• On-demand rapporten zijn niet compatibel met Star-opdrachten. Als een app deze opdracht in het script bevat, kunnen de gegeneerde rapporten onverwachte resultaten tonen.