Qlik Cloud configureren voor SCIM

Voor de inrichting van gebruikers en groepen met behulp van SCIM moet eerst Qlik Cloud worden geconfigureerd.

Vereisten van Qlik Cloud voor SCIM

Qlik Cloud configuratiestappen voor SCIM

Doe het volgende:

1. Open de beheerconsole van Qlik Cloud door te klikken op Startmenu van Qlik Sense SaaS. en selecteer vervolgens Beheerconsole.

Selecteer de beheerconsole vanuit het startmenu
  2. Klik op Identiteitsprovider in de sectie Configuratie van de Beheerconsole.

Klik op Identiteitsprovider in het menu Configuratie.
  3. Klik op Navigatie voor de Microsoft Entra ID-configuratie en selecteer Automatische inrichting beheren.

Selecteer Automatische inrichting beheren in het menu Meer.
  4. Klik op Inschakelen om de configuratiegegevens op te halen om te verzenden naar Microsoft Entra ID.

Automatische inrichting beheren inschakelen
  5. Het toegangstoken dat Microsoft Entra ID toestemming geeft om inrichtingstaken uit te voeren voor uw tenant en de URL voor uw Qlik Cloud-tenant worden weergegeven. Klik op Kopiëren en sluiten.

Toegangstoken kopiëren
  6. Plak de gekopieerde inhoud van het klembord naar een tekstbewerker voor later gebruik.