NoOfRows

NoOfRows() returnerar antalet rader i det aktuella kolumnsegmentet i en tabell. För bitmappsdiagram returnerar NoOfRows() antalet rader i diagrammets raka tabellmotsvarighet.

Anteckning om informationSortering på y-värden i diagram, eller sortering efter uttryckskolumner i tabeller, är inte tillåtet när denna diagramfunktion används i något av diagrammets uttryck. Dessa sorteringsalternativ är därför automatiskt inaktiverade. När du använder den här diagramfunktion i en visualisering eller tabell kommer sorteringen av visualiseringen att återgå till den sorterade inmatningen av den här funktionen.

Om tabellen eller diagrammets tabellmotsvarighet har flera vertikala dimensioner, inbegriper det aktuella kolumnsegmentet endast rader som har samma värden som den aktuella raden i samtliga dimensionskolumner, utom den kolumn som visar den sista dimensionen i fältens inbördes sorteringsordning.

Syntax:

NoOfRows([TOTAL])

Returnerad datatyp: heltal

Argument:

• TOTAL: Om tabellen är endimensionell eller om kvalificeraren iTOTAL används som argument, motsvarar det aktuella kolumnsegmentet alltid hela kolumnen.

Definiera aggregeringens omfattning

Exempel:

if( RowNo( )= NoOfRows( ), 0, Above( sum( Sales )))