Ny plattformsnavigering på Qlik Talend Dataintegrering

Huvudadministratörerna kan välja att aktivera en ny navigering för deras klientorganisation. I den nya navigeringen på Qlik Cloud införs ett uppdaterad navigeringsfält och ersätts plattformshubbarna med aktivitetscentra.

Dataintegrering-hubben har organiserats om till aktivitetscentret Qlik Talend Data Integration. Det här aktivitetscentret tillhandahåller samma funktioner och avsnitt som Dataintegrering-hubben, tillsammans med nya funktioner.

Mer information om den nya navigeringen och andra aktivitetscentra finns i Ny navigeringsplattform.

Navigeringsfält och -meny

På det reviderade navigeringsfältet finns många av elementen från det tidigare fältet kvar, men vissa menyer och element har ändrats.

Navigeringsfältet

Knappen Lägg till ny har tagits bort från navigeringsfältet. I stället skapar du objekt genom att växla till en specifik kontext och klicka på Skapa <objekt>. Om du t.ex. vill skapa en ny koppling går du till Data Integration > Kopplingar och klickar på Skapa koppling.

I den nya navigeringsmenyn () kan användaren navigera till de aktivitetscentra som är tillgängliga för användaren. Vilka aktivitetscentra som är tillgängliga för användaren beror på vilka roller denne har i klientorganisationen och vilka behörigheter i utrymmen.

Navigeringsmenyn

Aktivitetscentret Qlik Talend Data Integration

I aktivitetscentret Qlik Talend Dataintegrering activity center finns alternativ för att leverera färdiga data till Qlik Cloud eller till molndatalager.

I det här aktivitetscentret finns följande avsnitt: