Hantera datautrymmen

Ett datautrymme kan hanteras av huvudadministratörer, dataadministratörer och utrymmets ägare. Det kan även hanteras av medlemmar i datautrymmet med rollen Kan hantera.

Anteckning om informationNär du skapar ett datautrymme tilldelas du automatiskt rollen Är ägare. Information om roller och behörigheter finns i Roller och behörigheter i datautrymmen.

Skapa ett datautrymme

Om du är en administratör eller dataadministratör för en klientorganisation kan du skapa ett datautrymme från Hanteringskonsol eller från startsidan för Qlik Cloud Data Integration. Om du inte är administratör men har rollen att skapa datautrymme, kan du skapa datautrymmen från startsidan för Qlik Cloud Data Integration.

1. Klicka på Lägg till ny på startsidan för Dataintegrering och välj Skapa utrymme.

Anteckning om tipsDu kan också skapa ett datautrymme i delavsnittet Utrymmen i Hanteringskonsol. Klicka på Skapa nytt och välj Data i Typ.
  2. Ange ett namn och en beskrivning.

3. Klicka på Skapa.

Hantera datautrymmen

Du kan hantera ett datautrymme på startsidan i Dataintegrering genom att välja utrymmet i filtret högst upp i Dataprojekt eller Datakopplingar och sedan klicka på Detaljer om utrymme.

För att göra ändringar i utrymmet måste du vara något av:

• Huvudadministratör

• Dataadministratör

• Ägare av datautrymmet

• Medlem i datautrymmet med rollen Kan hantera.

Följande alternativ är tillgängliga:

• Byt namn

Du kan byta namn på datautrymmet eller ändra beskrivningen.

• Mer information

Du kan visa information om datautrymmet och redigera medlemmar och datakopplingar.

• Medlemmar

Användaren som skapade datautrymmet är den enda medlemmen i det utrymmet när det först skapas. När du vill ge andra användare åtkomst till datautrymmet och dess resurser lägger du till medlemmar till utrymmet och tilldelar dem roller som ger behörighet till utrymmet och dess resurser.

• Datakopplingar

Du kan visa och redigera datakopplingar som skapas i datautrymmet.

• Ta bort

Du kan ta bort datautrymmet.

Anteckning om tipsDu kan också hantera datautrymmen i delavsnittet Utrymmen i Hanteringskonsol.

Lägga till medlemmar i datautrymmen

Du kan lägga till eller ta bort medlemmar i datautrymmet och du kan ändra eller ta bort deras roller.

Om grupper är tillåtna i klientorganisationen kan du lägga till grupper med medlemmar i ditt utrymme. Om en utrymmesmedlem har både individuella behörigheter och gruppbehörigheter i ett utrymme tillämpas den högsta behörighetsnivån. Användargrupper skapas i identitetsleverantören.

Gör följande:

1. I utrymmet klickar du på Detaljer om utrymme och väljer Medlemmar.

2. Klicka på Lägg till medlemmar.

3. Sök efter användare eller grupper via namn och välj medlemmarna du vill lägga till i utrymmet.

4. Välj behörigheter för de nya medlemmarna och klicka på Lägg till.

Du kan också lägga till alla användar som medlemmar i ett utrymme för att enkelt kunna dela innehålla med alla i klientorganisationen. Om du exempelvis har resurser som ska vara allmänt tillgänglig kan du spara dem i ett utrymme som alla har tillgång till.

Gör följande:

1. I utrymmet klickar du på Detaljer om utrymme och väljer Medlemmar.

2. Klicka på Lägg till medlemmar.

3. Välj behörigheter i listrutan bredvid Alla på <din_klientorganisations_namn>.

4. Klicka på Klart.

Ändra ägare för ett datautrymme

Det är bara huvudadministratören och dataadministratören som kan ändra utrymmets ägare. Detta kan bara göras från Hanteringskonsol.

1. Gå till delavsnittet Utrymmen i Hanteringskonsol och klicka på Byt ägare.

2. I fönstret Byt ägare söker du efter användare med namn, e-post, subjekt eller användar-ID.

3. Klicka på Tillämpa.