Het aantal gebruikers verminderen

OP DEZE PAGINA

Het aantal gebruikers verminderen

U kunt het aantal gebruikers van uw Qlik Sense Business-abonnement verminderen via My Qlik. U kunt er ook voor kiezen om de vermindering van het aantal gebruikers ongedaan te maken voordat de nieuwe termijn begint.

Opmerking: Het verminderde aantal seats voor uw abonnement wordt pas van kracht aan het begin van de nieuwe abonnementsperiode. Hetzelfde aantal seats blijft beschikbaar tot het einde van uw huidige abonnementsperiode.
Waarschuwing: U kunt het aantal seats niet lager instellen dan het aantal actieve gebruikers in de tenant. Als het aantal actieve gebruikers hoger is dan het aantal gebruikers dat u wilt aanschaffen, moet de eigenaar van het serviceaccount eerst gebruikers verwijderen en moet u minimaal twee minuten wachten totdat u het aantal seats kunt verlagen.
  1. Meld u aan bij My Qlik.
  2. Ga naar het tabblad Abonnementen.

Het tabblad Abonnementen toont een tegel voor elk abonnement.

3. Klik op de knop Beheren.
  4. Klik op Aantal seats verminderen.

5. Op het venster Aantal gebruikers verminderen kunt u de knoppen + en gebruiken om het aantal betaalde gebruikers voor de volgende abonnementsperiode te selecteren.

Als u het aantal gebruikers verlaagt of verhoogt, worden de maandelijkse kosten op basis van de prijscategorie aan de rechterkant getoond.

6. Klik op Doorgaan.

Er wordt een bevestiging weergegeven met informatie over wanneer de wijziging in werking treedt en u wordt gevraagd om de wijziging te bevestigen.

7. Vink het selectievakje Ik begrijp het aan en klik op Bevestigen.

De abonnement-tegel wordt bijgewerkt om de aanvraag voor annulering weer te geven en toont de datum waarop het abonnement wordt geannuleerd.

Opmerking: Als u besluit dat u het aantal gebruikers toch niet wilt verlagen, kunt u de aanvraag op elk moment ongedaan maken voor het einde van de betalingstermijn.

Vermindering van het aantal seats ongedaan maken

Als u besluit dat u het aantal seats toch niet wilt verlagen, kunt u de aanvraag op elk moment ongedaan maken vóór de nieuwe betalingstermijn.

1. Klik in het tabblad Abonnementen op Aanvraag ongedaan maken van de desbetreffende abonnement-tegel.

Er verschijnt een venster en u wordt gevraagd om te bevestigen dat u de actie ongedaan wilt maken.

2. Vink het selectievakje Ik begrijp het aan en klik op Bevestigen.

De abonnement-tegel wordt bijgewerkt en geeft het originele aantal seats weer.