Een Qlik Sense Business-abonnement beheren

Als een serviceaccounteigenaar kunt u op elk moment via My Qlik een Qlik Sense Business-abonnement verlengen, upgraden of annuleren met behulp van My Qlik U kunt ook het aantal gebruikers in uw abonnement verlagen.

Een Qlik Sense Business-abonnement verlengen

Doe het volgende:

1. Ga naar My Qlik en selecteer het abonnement dat u wilt verlengen.
  2. Klik op Verlengen.
  3. Klik op + of om het aantal betaalde gebruikers voor de verlengingsperiode te specificeren.

Als u het aantal gebruikers verlaagt of verhoogt, worden de maandelijkse kosten op basis van de prijscategorie rechts getoond.

InformatieU kunt het aantal seats niet lager instellen dan het aantal actieve gebruikers in de tenant. Als het aantal actieve gebruikers meer is dan het aantal gebruikers dat u wilt aanschaffen, moet de eigenaar van het serviceaccount eerst gebruikers verwijderen en moet u minimaal twee minuten wachten totdat u het aantal seats kunt verminderen.
  4. Klik op Doorgaan.

De betalingspagina verschijnt.

5. Als u de geregistreerde creditcard wilt gebruiken, zorg dan dat deze is geselecteerd.
    TipAls u een nieuwe creditcard wilt toevoegen, klikt u op Nieuwe betaalwijze toevoegen en voert u uw creditcardgegevens in.
  6. Klik op Doorgaan.

Op de pagina Overzicht worden uw selecties weergegeven.

7. Bevestig uw selectie en klik op Betalen.

Zodra de betaling is verwerkt, wordt uw abonnement verlengd.

Het aantal gebruikers in Qlik Sense Business verminderen

De vermindering in gebruikers wordt pas van kracht aan het begin van de volgende abonnementsperiode. U blijft hetzelfde aantal seats beschikbaar houden tot het einde van de huidige periode. U kunt een vermindering in gebruikers op elk gewenst moment vóór het einde van de periode ongedaan maken.

Doe het volgende:

1. Ga naar My Qlik en selecteer het abonnement dat u wilt wijzigen.
  2. Klik op Beheren.
  3. Klik op Aantal seats verminderen.

4. Op het venster Aantal gebruikers verminderen kunt u op + en klikken om het aantal betaalde gebruikers voor de volgende abonnementsperiode te specificeren.

Als u het aantal gebruikers aanpast, worden de maandelijkse kosten op basis van de prijscategorie rechts getoond.

InformatieU kunt het aantal seats niet lager instellen dan het aantal actieve gebruikers in de tenant. Als het aantal actieve gebruikers meer is dan het aantal gebruikers dat u wilt aanschaffen, moet de eigenaar van het serviceaccount eerst gebruikers verwijderen en moet u minimaal twee minuten wachten totdat u het aantal seats kunt verminderen.
  5. Klik op Doorgaan.

Een bevestigingsvenster wordt weergegeven met informatie over wanneer de verandering ingaat.

6. Selecteer het selectievakje Ik begrijp het en klik op Bevestigen.

De abonnement-tegel wordt bijgewerkt om de aanvraag voor annulering weer te geven en toont de datum waarop het abonnement wordt geannuleerd.

Vermindering van het aantal seats ongedaan maken

U kunt een vermindering in gebruikers op elk gewenst moment vóór het einde van de abonnementsperiode ongedaan maken.

Doe het volgende:

1. Zoek in My Qlik het abonnement dat u wilt wijzigen en klik op Aanvraag ongedaan maken.
  2. Selecteer het selectievakje Ik begrijp het en klik op Bevestigen.

De abonnement-tegel wordt bijgewerkt en geeft het originele aantal seats weer.

Upgraden van Qlik Sense Business naar Qlik Sense Enterprise SaaS

U kunt Qlik Sense Business-proefperioden en -abonnementen upgraden naar Qlik Sense Enterprise SaaS via My Qlik. U hoeft geen nieuwe tenant te maken en al uw informatie en gegevens blijven behouden.

InformatieAls u uw Qlik Cloud Analyse- of Qlik Cloud Gegevensintegratie-abonnementen op basis van capaciteit wilt upgraden of als u Qlik Sense Business wilt upgraden naar een van de Qlik Cloud Analyse-niveaus, neemt u contact op met uw respectievelijke Qlik-accountmanager.

Doe het volgende:

1. Ga naar My Qlik en selecteer het abonnement of het proefabonnement dat u wilt upgraden.
  2. Als u momenteel de proefversie van Qlik Sense Business gebruikt, klikt u op Kopen. Als u momenteel een abonnement op Qlik Sense Business heeft, klikt u op Beheren.

U krijgt informatie over uw huidige proefperiode of abonnement te zien, met de opties voor upgraden erbij.

3. Klik op Upgrade uitvoeren op de tegel Qlik Sense Enterprise.
  4. Selecteer op de pagina Gebruikers het aantal gebruikers waarvoor u Professional- en Analyzer-rechten wilt kopen, en klik op Doorgaan.

InformatieU kunt gebruikers toevoegen aan uw abonnement op Qlik Sense Enterprise SaaS door op Beheren te klikken.
  5. Op de pagina Betaling voert u uw creditcardgegevens in en klikt u op Doorgaan.
  6. Op de pagina Overzicht bekijkt u uw bestellings- en betalingsgegevens en klikt u op Betalen om de aankoop af te ronden.

Een Qlik Sense Business-abonnement annuleren

Deze annulering wordt van kracht aan het einde van uw abonnementsperiode. U behoudt de toegang tot uw abonnement tot het einde van de huidige periode. U kunt voor het einde van de periode het annuleren van uw abonnement op elk moment ongedaan te maken.

Doe het volgende:

1. Ga naar My Qlik en selecteer het abonnement dat u wilt annuleren.

2. Klik op Beheren.
  3. Klik op Abonnement annuleren.

Een bevestigingsvenster wordt weergegeven met informatie over de ingangsdatum van de annulering.

4. Selecteer het selectievakje Ik begrijp het en klik op Bevestigen.