Qlik Sense Enterprise SaaS- en Qlik Sense Business-specificaties en capaciteit

De specificaties en capaciteit van Qlik Cloud Analyse variëren op basis van uw abonnement.

Neem de volgende vereisten in acht bij het selecteren van uw abonnement:

• Maximale app-grootte (in geheugen)
  • Totale cloudopslag
  • Maximumaantal gelijktijdige ladingen
  • Maximumaantal ladingen per dag

Voor meer informatie over systeemvereisten raadpleegt u Systeemvereisten en ondersteunde browsers.

Belangrijkste punten van Qlik Sense Enterprise SaaS en Qlik Sense Business worden hieronder beschreven. Zie Productvoorwaarden voor Qlik Cloud®-abonnementen (alleen in het Engels) voor meer informatie over de capaciteitslimieten.

Beheerders kunnen licentie-informatie en het resourceverbruik monitoren in de Beheerconsole. Ga voor meer informatie naar Resourceverbruik monitoren. De eigenaar van het serviceaccount van het Qlik Cloud-abonnement kan het verbruik monitoren en abonnementsgegevens bekijken in My Qlik Portal.

Qlik Sense Enterprise SaaS

Met Qlik Sense Enterprise SaaS kunt u het volgende doen:

• Apps openen die 5 GB of minder intern geheugen gebruiken. Met ondersteuning voor grote apps kunt u met grotere apps werken. Ga voor meer informatie naar Ondersteuning van grote apps.
  • Gelijktijdige gegevensladingen plannen.
  • Meerdere gegevensladingen per dag plannen.
  • Maak gedeelde en beheerde ruimten.
  • Apps en gegevens opslaan.
Informatie

Gebruik de App Analyzer voor Qlik SaaS om de grootte van het interne app-geheugen en het geheugengebruik te bewaken.

• Deze app wordt als zodanig geleverd en wordt niet ondersteund door Qlik Support.

• Gebruik altijd de laatste versie van de app.

• Qlik verzamelt geen gegevens wanneer u de App Analyzer voor Qlik SaaS gebruikt.

Bij het distribueren naar Qlik Sense SaaS moet uw Qlik Sense Enterprise on Windows-implementatie ofwel de huidige versie zijn of een van de twee vorige versies (vanaf de versie June 2018).

Qlik Sense Business

Met Qlik Sense Business kunt u het volgende doen:

• Apps openen die 1,25 GB of minder intern geheugen gebruiken.
  • 3 gelijktijdige gegevensladingen plannen.*
  • 50 gegevensladingen per dag plannen.*
  • 5 gedeelde ruimten maken.
  • Apps en gegevens opslaan tot maximaal 250 GB of minder.

* Elke volledige of gedeeltelijke lading telt mee voor het totaal aantal ladingen.

Qlik Cloud-guardrails

Guardrails zijn harde limieten op capaciteiten. Ze worden gebruikt om de prestaties en stabiliteit van Qlik Cloud te garanderen, door bijvoorbeeld het aantal parallelle ladingen te beperken om overbelasting te voorkomen.

De tabel biedt een overzicht van de guardrails en mogelijkheden die van toepassing zijn op Qlik Sense Enterprise SaaS en Qlik Sense Business.

Qlik Cloud-guardrails
Capaciteit Qlik Sense Enterprise SaaS Qlik Sense Business
Totale opslag van apps en gegevens per tenant Onbeperkt 250 GB
App-groottelimiet (in-geheugen) 5 GB 1,25 GB
App-groottelimiet (in-geheugen) met Ondersteuning van grote apps Tot 50 GB N.v.t.
Maximumaantal gelijktijdig geplande gegevensladingen1 30 3

Maximumaantal geplande ladingen per app per dag

Onbeperkt 50
Piekgeheugengebruik 10 GB in app, tot 40 GB hub/gepland 10 GB in app, tot 40 GB hub/gepland
Piekgeheugengebruik met Ondersteuning van grote apps 3x aangeschafte capaciteit met limiet van 240 GB N.v.t.

Maximale runtime voor opnieuw laden

Ga voor meer informatie naar App-gegevens laden.

3 u 3 u
Limiet voor engine-hypercube-geheugen 10 GB 10 GB
Limiet voor engine-hypercube-geheugen met Ondersteuning van grote apps Op basis van app-grootte, circa 3x app-grootte, met een limiet van 200 GB N.v.t.

Limiet gegevensbestandsgrootte voor uploaden naar ruimten

(Handmatig, Qlik DataTransfer, of API-uploads)

100 GB 100 GB
Limiet App-bestandsgrootte voor uploaden vanuit andere versies van Qlik Sense via de hub 1 GB 250 MB
Limiet App-bestandsgrootte voor uploaden vanuit andere versies van Qlik Sense via de hub met Ondersteuning van grote apps 10 GB N.v.t.
Maximumaantal geïmporteerde apps per tenant per dag N.v.t. N.v.t.

Maximumaantal variabelen voor export van appinhoud

Ga voor meer informatie naar Beperkingen voor app-inhoud die wordt gedeeld of geëxporteerd.

1100 1100

Bestandsgroottelimiet voor exporteren naar Microsoft Excel

Ga voor meer informatie naar Beperkingen.

100 MB 100 MB
Time-out van gebruikerssessie 30 min 30 min

Time-out app

(Begint na time-out gebruikerssessie + 120 sec)

60 sec 60 sec

Maximumaantal rijen in gegevenswaarschuwingen

Ga voor meer informatie naar Problemen met waarschuwingen oplossen.

100.000 100.000

Gegevensrijlimiet in e-mailmeldingen

Ga voor meer informatie naar Problemen met waarschuwingen oplossen.

10 10

Maximumaantal gegevenswaarschuwingen per gebruiker

Ga voor meer informatie naar Problemen met waarschuwingen oplossen.

50 50

Maximumaantal abonnementen per gebruiker

Ga voor meer informatie naar Beperkingen.

100 100

Maximumaantal ontvangers per abonnement

Ga voor meer informatie naar Beperkingen.

100 100
Maximumaantal gedeelde ruimten 10.000 in totaal voor alle gegevenstypen (gegevens, gedeeld en beheerd) 5
Maximumaantal beheerde ruimten 10.000 in totaal voor alle gegevenstypen (gegevens, gedeeld en beheerd) 0

Nauwkeurig toegangsbeheer

Ga voor meer informatie naar Apps delen met gebruikers die geen lid zijn van een ruimte.

Ondersteund n.v.t.
Aantal tenants 1, waarbij aanvullende tenants kunnen worden aangeschaft, tot 2.000 per licentie 1
Maximumaantal gebruikers per tenant 100.000 100.000
Maximumaantal gebruikersgroepen 10.000 n.v.t.
Maximumlengte van naam van gebruikersgroep (aantal tekens) 256 n.v.t.
Door klant beheerde sleutels (CMK) Ondersteund N.v.t.
Gegevensverplaatsing naar Qlik Cloud N.v.t. N.v.t.

Toepassingsautomatisering

Het basisniveau van Qlik toepassingsautomatisering is inbegrepen bij Qlik Sense Enterprise SaaS. Het basisniveau biedt 5000 automatiseringsuitvoeringen per maand.

Ga voor meer informatie over Toepassingsautomatisering naar Qlik Application Automation limitations. Zie Productvoorwaarden voor Qlik Cloud®-abonnementen (alleen in het Engels) voor informatie over upgradeopties.

AutoML

Het basisniveau van Qlik AutoML is inbegrepen bij Qlik Sense Enterprise SaaS. Het basisniveau biedt twee geïmplementeerde machine learning-modellen.

Ga voor meer informatie over AutoML-guardrails naar AutoML-beperkingen en gelicentieerde functionaliteit. Zie Productvoorwaarden voor Qlik Cloud®-abonnementen (alleen in het Engels) voor informatie over upgradeopties.

Qlik Rapportageservice

De meegeleverde versie van Qlik Rapportageservice is inbegrepen bij Qlik Sense Enterprise SaaS. Het aantal inbegrepen rapporten bedraagt 1000 rapporten/maand

Dit is een harde grens die niet overschreden kan worden. Aanvullende uitbreidingspakketten kunnen worden aangeschaft.

Ga voor meer informatie over rapportage-guardrails naar Specificaties en beperkingen van Qlik Rapportageservice. Zie Productvoorwaarden voor Qlik Cloud®-abonnementen (alleen in het Engels) voor informatie over upgradeopties.