Beperkingen en overwegingen

U moet rekening houden met de volgende beperkingen en overwegingen wanneer u een IBM DB2 for z/OS-bron gebruikt.

• De registratie van gegevens van catalogustabellen wordt niet ondersteund.
  • Tijdens een taak waarbij Volledige lading en Wijzigingen toepassen is ingeschakeld, worden er mogelijk dubbele sleutels naar het doel verplaatst. Dit gebeurt omdat records die zijn bijgewerkt en in de cache geplaatst tijdens de fase volledig laden mogelijk dezelfde tijdstempel hebben als de originele records die tijdens de volledige lading zijn ingevoegd. Dit gebeurt doorgaans alleen als het tijdsverschil tussen het ingevoegde record en het bijgewerkte (gecachte) record heel klein is (milliseconden).
  • De optie "enableWLB" driver wordt niet ondersteund. Als u wilt afdwingen dat de verbinding automatisch overschakelt naar een andere LPAR in een parallele sysplex (d.w.z “failover”), stelt u “enableACR” in op “true” en “enableWLB” op “false” in de stuurprogrammaconfiguratie.

• Het Landing van weergaven wordt alleen ondersteund tijdens een volledige lading (d.w.z. CDC wordt niet ondersteund).
  • Het vastleggen van wijzigingen van een omgeving met gemengde RBA-vermeldingen (indelingen van 6 en 10 bytes) wordt niet ondersteund.
  • Tussenopslag van gegevens met emoticons van 4 bytes wordt niet ondersteund.