Overzicht

OP DEZE PAGINA

Overzicht

Forts zijn door een client gehoste virtuele toepassingen die worden onderhouden door Qlik. Dit houdt in dat het fort zichzelf bijwerkt en Qlik gebruikt deze mogelijkheid om nieuwe versies en patches voor een fort uit te voeren. Een virtueel apparaat is een virtuele machine die volledig vooraf is geconfigureerd en wordt onderhouden door Qlik, met inbegrip van het besturingssysteem, de hulpprogramma's en de softwarediensten die erop draaien. Qlik Cloud en Forts werken samen als één oplossing. Forts kan niet worden gebruikt zonder de Qlik Sense Enterprise SaaS editie van Qlik Cloud.

De volgende afbeelding toont een voorbeeld van een bedrijf met een Qlik Cloud-tenant in Ierland in de EU. Het bedrijf heeft ook drie forts in verschillende landen in de EU. De forts zijn virtuele toepassingen die zich samen met de bedrijfsgegevens bevinden. Qlik Cloud wordt gehost door Qlik, de forts worden gehost door de klant maar Qlik beheert zowel de tenant als de Forts.

Hosten en onderhoud van Forts

Hoe de onderdelen in een forts-implementatie worden gehost en onderhouden

Als u meer wilt lezen over de voordelen van Qlik Forts, ga dan naar onze webpagina: Qlik Forts.

Hoe werkt Forts?

De volgende afbeelding toont het basisidee achter Forts. Uw tenant in het Qlik Cloud-exemplaar kan gegevensbronnen gebruiken die toegankelijk zijn via openbaar internet, Forts worden geïmplementeerd achter een firewall zodat ze toegang hebben tot uw persoonlijke gegevensbronnen. Als u een Forts-app in Qlik Cloud opent, wordt u omgeleid naar het fort en kunt u op dezelfde manier met de app werken als een app die is opgeslagen in Qlik Cloud. Voor Forts zijn geen binnenkomende verbindingen van Qlik Cloud vereist, u werkt met de gegevens op de locatie waar de gegevens zich bevinden.

Alle gegevens die zijn geladen naar een app die zich in een fort bevindt, blijft in het fort en de clients die zijn verbonden met het fort (doorgaans door een particuliere netwerkverbinding). Daarom worden klantgegevens nooit overgebracht naar Qlik Sense Enterprise SaaS of andere diensten van derden en hoeven ze niet via openbaar internet worden verzonden.

Gegevens die zijn beveiligd in forts achter een firewall

Hoe klantgegevens worden beveiligd achter een firewall in Forts

Forts-apps worden beheerd in ruimten in Qlik Sense Enterprise SaaS, net als andere apps. Het verschil met een reguliere app is dat de app wordt opgeslagen in uw cloud of privédatacentrum.

De volgende afbeelding toont de stappen als een gebruiker een app opent in een Forts-ruimte in Qlik Sense Enterprise SaaS. De gebruiker wordt omgeleid naar een fort dat zich achter een firewall bevindt op dezelfde locatie als de gegevens. De gebruikerservaring is vergelijkbaar met het werken met een app die zich in een reguliere ruimte in Qlik Sense Enterprise SaaS bevindt. Wanneer een app gegevens moet opvragen, bijvoorbeeld tijdens het opnieuw laden, vindt dit plaats in het fort in plaats van in Qlik Sense Enterprise SaaS.

Gebruikers hebben één toegangspunt voor alle apps via de hub in Qlik Sense Enterprise SaaS. Forts-ruimten worden gekenmerkt door een groen pictogram, pictogrammen voor reguliere apps zijn blauw of rood.

U kunt verschillende ruimten hebben die gebruikmaken van één fort, maar er is slechts één fort per ruimte mogelijk.

Reeks gebeurtenissen als een gebruiker een Forts-app opent

Stappen die plaatsvinden bij het openen van een Forts-app
  1. Een gebruiker opent Qlik Sense Enterprise SaaS.

2. De gebruiker opent een app in een Forts-ruimte.

3. De gebruiker wordt omgeleid naar het fort, achter een firewall.

TipDe omleiding is zichtbaar in de adresbalk, waar de URL is gewijzigd.