Identiteitsproviders instellen

Een identiteitsprovider (IdP) beheert identiteitsinformatie voor gebruikers en levert autorisatieservices. De identiteitsprovider maakt eenmalige aanmelding (SSO) mogelijk zodat u andere websites kunt openen zonder u steeds te hoeven aanmelden. In tegenstelling tot on-premise technologieën, zoals Active Directory en LDAP, bieden identiteitsproviders ook een consistente en beheerste ervaring voor clouddiensten, waarbij het niet nodig is om voor elke nieuwe service een account aan te maken.

InformatieAls gebruikersaccounts worden opgeslagen in de Active Directory, is een integratie met cloudsoftware nog steeds mogelijk met behulp van IdP.

In Qlik Cloud of in een multi-cloud implementatie, biedt een IdP de volgende mogelijkheden:

• Veilige authenticatie van een gebruiker en een algemene identiteit (gebruikers-id en groepen) die tussen alle implementaties worden overgedragen.
  • Algemene gebruikersidentiteit voor de toewijzing van een licentie (om dubbel gebruik te voorkomen).
  • Algemene gebruikers-id en kenmerken, zoals groepen, die moeten worden gebruikt voor toegangsbeheer voor inhoud.

Vereisten van IdP

Qlik Cloud kan worden geïntegreerd met een IdP met behulp van de OpenID Connect (OIDC)-of SAML-standaard. Hiermee worden twee interactieve aanmeldmethoden beschikbaar, waarbij gebruikers zich aanmelden via een browser, en een automatische aanmeldmethode met behulp van API's via een softwareproduct.

Voorbeeld: IdP in een SaaS-implementatie

Qlik Sense Enterprise SaaS en Qlik Sense Enterprise op Kubernetes zijn geïntegreerd met een identiteitsprovider via OIDC.

Een identiteitsprovider gebruiken in een multi-cloud implementatie

Qlik Sense Enterprise on Windows wordt geïntegreerd met een IdP met behulp van de SAML-standaard of een andere methode die een consistente gebruikersidentiteit biedt voor de IdP.

InformatieEen IdP die is geïmplementeerd voor een multi-cloud implementatie moet zowel OIDC als SAML ondersteunen.

Voorbeeld: IdP's in een multi-cloudimplementatie

Qlik Sense Enterprise SaaS en Qlik Sense Enterprise op Kubernetes zijn geïntegreerd met een identiteitsprovider via OIDC.

Voor aanvullende informatie over het instellen van een multi-cloud implementatie raadpleegt u Multi-cloud Setup Console - Implementaties (alleen in het Engels).