Interface-overzicht van Qlik Cloud

Als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij Qlik Cloud, ziet u inhoud die u helpt om aan de slag te gaan. Deze introductie is beschikbaar in het linker navigatiepaneel als u zich hierna weer aanmeldt. Hier vindt u nuttige bronnen om te starten met het gebruik van services van Qlik Cloud Analyse en Gegevensintegratie. Onder deze bronnen vallen zelfstudies, demo's en demo-apps.

Of u nu hoofdzakelijk een Analyse- of Gegevensintegratie-gebruiker bent, de startpagina is de basis van waaruit u, afhankelijk van uw machtigingen, kunt navigeren naar Analyseservices, Gegevensintegratie of de Beheerconsole vanuit het startmenu Startmenu.

Navigeer naar Analyseservices of Gegevensintegratie vanuit het startmenu.

Selecteer het startmenu om te navigeren naar Gegevensanalyse of de Gegevensservices of de Beheerconsole

U kunt uw instellingen aanpassen en extra hulpmiddelen downloaden via Profielinstellingen. Ga voor meer informatie naar Profielinstellingen en Taal wijzigen in Qlik Cloud.

Informatie

Qlik Cloud ondersteunt toetsenbordnavigatie. Ga voor meer informatie naar Toetsenbordnavigatie en sneltoetsen in Qlik Cloud.

Voor gebruikers die toepassingen voor gegevensanalyse bouwen en verkennen met Qlik Cloud Analyse is de Qlik Cloud Analyse-hub de centrale locatie voor het maken van apps en het verkennen van gegevens. Ga voor meer informatie over Qlik Cloud Analyse naar Gegevens analyseren.

Gebruikers die gegevens aanleveren voor de cloud met behulp van gegevensverplaating, transformaties en geautomatiseerde gegevenspijplijnen kunnen toegang krijgen tot Qlik Cloud Gegevensintegratie door Gegevensintegratie te selecteren in het startmenu. Ga voor meer informatie naar Gegevens integreren.

Qlik Cloud-gebruikers die steeds meer gebruikmaken van beide services profiteren van Qlik's uniforme end-to-endplatform voor realtime gegevensintegratie en -analyses.

De Beheerconsole is beschikbaar voor tenantbeheerders voor het beheren van ruimten, het toewijzen van gebruikers, applicatie- en beveiligingsinstellingen en andere tenantconfiguraties. Ga voor meer informatie naar De Beheerconsole gebruiken.

U vindt een directe koppeling naar Talend Cloud in het startmenu indien uw beheerder dit heeft geconfigureerd. Talend is een ETL-platform (Extract, Transform, Load) dat is gespecialiseerd in gegevensintegratie, beheer van gegevenskwaliteit, gegevensvoorbereiding, verwerking van big data en toepassingsintegratie. Ga voor meer informatie naar Een navigatiekoppeling naar Talend Cloud in het startmenu inschakelen.

InformatieDe functionaliteit die u ziet in Qlik Cloud hangt af van uw gebruikersrecht en de ruimtemachtigingen die aan u zijn toegewezen. Inhoud in de screenshots kan afwijken van wat u ziet op basis van uw gebruikersrecht en ruimtemachtigingen.