Azure Data Lake Storage

Azure Data Lake Storage kan worden gebruikt als:

• Een cloudtussengebied bij het gebruik van Databricks, Microsoft Fabric or Azure Synapse Analytics als een gegevenspijplijnplatform. Het cloudtussengebied is het gebied waar gegevens en wijzigingen worden klaargezet voordat ze worden toegepast en opgeslagen.
  • Een doel in een 'Gegevens tijdelijk opslaan in een datalake' replicatietaak.

Beperkingen en overwegingen

De volgende beperkingen zijn van toepassing:

• Volledige LOB-modus wordt niet ondersteund.
  • Databasenamen, schemanamen of tabelnamen die een slash (/) of backslash (\) bevatten, worden niet ondersteund.

Opslagmachtigingen

De Azure Active Directory-tenant die is opgegeven in de connectorinstellingen moet de volgende opslagmachtigingen voor ADLS Gen2 krijgen.

• In de opslagcontainer: LIST
  • In de opslagmap: READ, WRITE en DELETE
  • In de instellingen voor toegangsbeheer (IAM) voor het ADLS Gen2-bestandssysteem, wijst u de rol 'Storage Blob Data Contributor' toe aan Replicate (AD-app-id). Het kan enkele minuten duren voordat de rol van kracht is.

Verbindingseigenschappen van Azure Data Lake Storage instellen

Selecteer de Azure Data Lake Storage-doelconnector en stel de volgende instellingen in:

Gegevensdoel

Gegevensgateway: Selecteer de Gateway voor gegevensverplaatsing die wordt gebruikt om de verbinding met ADLS te testen. Dit moet dezelfde Gateway voor gegevensverplaatsing zijn die is geïmplementeerd om gegevens van de gegevensbron tijdelijk op te slaan.

Verbindingseigenschappen

• Opslagaccount

Naam van het opslagaccount.

• Containernaam

Naam van de container die moet worden gebruikt als cloudtussengebied.

• Tenant-ID van Azure Active Directory

De tenant-ID van het abonnement in Azure Active Directory.

• Client-ID van Azure-toepassingsregistratie

Client-ID van de toepassing in Azure Active Directory.

• Registratiegeheim van Azure-toepassing

Het geheim van de toepassing in Azure Active Directory

Naam

De weergavenaam voor de verbinding.

Toewijzing van gegevenstypen

De volgende tabel toont de standaardtoewijzingen van Qlik Cloud-gegevenstypen naar Azure Data Lake Storage-doelgegevenstypen.

InformatieHet toewijzen van het gegevenstype is alleen relevant als de optie Metagegevensbestanden maken in de doelmap in de taakinstellingen voor Gegevens tijdelijk opslaan in datalake is ingeschakeld.

Het toewijzen van Qlik Cloud-gegevenstypen aan Azure Data Lake Storage

Qlik Cloud- en Azure Data Lake Storage-gegevenstypen
Qlik Cloud-gegevenstypen Azure Data Lake Storage-doelgegevenstypen

DATE

DATE

TIME

TIME

DATETIME

DATETIME

BYTES

BYTES (length)

BLOB

BLOB

REAL4

REAL4 (7)

REAL8

REAL8 (14)

INT1

INT1 (3)

INT2

INT2 (5)

INT4

INT4 (10)

INT8

INT8 (19)

UINT1

UINT1 (3)

UINT2

UINT2 (5)

UINT4

UINT4 (10)

UINT8

UINT8 (20)

NUMERIC

NUMERIC (p,s)

STRING

STRING (Length)

WSTRING

STRING (Length)

CLOB

CLOB

NCLOB

NCLOB

BOOLEAN

BOOLEAN (1)

Qlik Cloud-gegevenstypen toewijzen aan Parquet

Als Parquet is ingesteld als de bestandsindeling, vanwege het beperkt aantal gegevenstypen dat Parquet ondersteunt, zijn de toewijzingen van gegevenstypen als volgt:

Toewijzingen van Parquet-gegevenstypen
Qlik Cloud-gegevenstype Parquet Primitive-type Logisch type

BOOLEAN

BOOLEAN

INT1

INT32

INT(8, true)

INT2

INT32

INT(16, true)

INT4

INT32

INT8

INT64

UINT1

INT32

INT(8, false)

UINT2

INT32

INT(16, false)

UINT4

INT64

UINT8

INT64

INT(64, false)

REAL4

FLOAT

REAL8

DOUBLE

NUMERIC

FIXED_LEN_BYTE_ARRAY (16)

DECIMAL (precisie, schaal)

STRING

BYTE_ARRAY

STRING

WSTRING

BYTE_ARRAY

STRING

BYTES

BYTE_ARRAY

BLOB

BYTE_ARRAY

CLOB

BYTE_ARRAY

STRING

NCLOB

BYTE_ARRAY

STRING

DATE

INT32

DATE

TIME

INT32

TIME (UTC=true, unit=MILLIS)

DATETIME

INT64

TIMESTAMP (UTC=true, unit=MICROS)