Qlik Cloud

Het Qlik Cloud-doel wordt gebruikt voor het opslaan van gegevens die benodigd zijn voor QVD-generatie. De gegevens worden opgeslagen in een Amazon S3-bucket. U kunt beheerde Qlik-opslag gebruiken of uw eigen opslaggebied.

Voor meer informatie over verbinding maken met Qlik Cloud raadpleegt u Amazon S3 (alleen in het Engels).

Machtigingen vereist voor tussenopslaggegevens

• U moet beschikken over een Amazon S3-bucket die toegankelijk is vanaf de Data Movement gateway-machine.

Voor informatie over het registreren voor Amazon S3 gaat u naar http://aws.amazon.com/s3/.

• Toegangsgegevens voor bucket:Noteer de bucket-naam, toegangssleutel en geheime toegangssleutel - u moet deze opgegeven in de instellingen van de Amazon S3-connector.
  • Toegangsmachtigingen voor bucket: De volgende toegangsmachtingen voor de bucket zijn vereist:

{
    	"Version": "2012-10-17",
    	"Statement": [
    	    {
    	     "Sid": "Stmt1497347821000",
    	     "Effect": "Allow",
    	     "Action": [
                    "s3:GetBucketLocation",
                    "s3:ListBucket"
                ],
                "Resource": [
                    "arn:aws:s3:::YOUR_BUCKET_NAME"
                ]
            },
            {
                "Sid": "Stmt1497344984000",
                "Effect": "Allow",
                "Action": [
                    "s3:PutObject",
                    "s3:GetObject",
                    "s3:DeleteObject"
                ],
                "Resource": [
                    "arn:aws:s3:::YOUR_BUCKET_NAME/target_path",
                    "arn:aws:s3:::YOUR_BUCKET_NAME/target_path/*"
                ]
            }
        ]
    }

Waarbij YOUR_BUCKET_NAME de naam van uw bucket is en target_path de beoogde locatie is van de doelbestanden in uw bucket.

Informatie

Als het doelpad de bucket-root is, geeft u “/target_path” op met een lege string.

Vereisten van Qlik Gegevensgateway - Gegevensverplaatsing

De machine voor de gateway voor gegevensverplaatsing moet aan de volgende vereisten voldoen.

• Controleer of de instellingen voor tijd en de tijdzone van de Data Movement gateway-machine kloppen. Dit is vereist om te het volgende te kunnen garanderen:

• Goede synchronisatie van taken voor volledig laden en CDC.
    • C*orrelatie van de tijd van het transactielogboek met de werkelijke tijd.
  • Data Movement gateway maakt verbinding met AWS via SSL. Hiervoor is een geschikt CA-certificaat op de Data Movement gateway-machine vereist, anders zal de verbinding mislukken. Het doel van het CA-certificaat is om de eigenaar van het certificaat van de AWS-server te verifiëren.

Controleer of het vereiste CA-certificaat zich op de volgende locatie bevindt op de Linux-machine:

/etc/pki/tls/certs/ca-bundle.crt

Als deze niet aanwezig is, kunt u het beste de certificatenbundel van een andere Linux-machine kopiëren.