Avancerad sökning

Vid textsökningar som börjar med likhetstecken = är det nu möjligt att ange uttryck för avancerad sökning med sökkriterier för kopplade fält och komplett boolesk logik. Efter likhetstecknet kan valfritt giltigt layoututtryck för QlikView anges. Uttrycket utvärderas för varje fältvärde i sökfältet. Alla värden för vilka sökuttrycket returnerar ett värde som inte är noll väljs.

Exempel:

Exempel på avancerad sökning
Exempel Beskrivning
=MittFält like 'A* eller MittFält like '*Z' om det t.ex. anropas från en listbox som innehåller fältet MittFält, kommer sökningen att returnera alla fältvärden som antingen börjar på bokstaven A eller slutar på bokstaven Z.
=sum(Försäljning)>sum(Budget) om det t.ex. anropas från en listbox som innehåller fältet Försäljare kommer sökningen att returnera alla försäljare vars associerade Försäljningsvärde är större än deras associerade Budget.