Lägga till datafiler

Lägg till datauppsättningar för användning i dataanalys. Det finns flera olika sätt att lägga till datauppsättningar i Qlik Cloud-analys.

Lägga till datauppsättningar från lokala filer

Se Läsa in data från filer för filtyper som stöds.

Datafilerna får inte vara större än 6 GB.

1. Gå till sidan Skapa i aktivitetscentret för Analyser och välj Datauppsättning.

2. Klicka på Ladda upp datafil.
  3. Dra dina datafiler och släpp dem i dialogen Lägg till fil.

Eller så kan du klicka på Bläddra och navigera till dina datafiler.

4. Ange Sökväg för filen med hjälp av listrutan. Börja med att välja ett utrymme och navigera sedan till den mapp i utrymmet där du vill lagra filen.

Alternativt kan du skriva in hela sökvägen manuellt.

5. Välj ett målutrymme för filerna.
  6. Klicka på Ladda upp.

Om du vill skapa en app från din datauppsättning direkt, kan du även klicka på Ladda upp och analysera.

Anteckning om information

När du importerar en datauppsättningsfil till en Qlik Sense app eller ett utrymme med Datahanteraren (dra och släpp eller andra direkta uppladdningar) så kan du ladda högst 5 000 fält.

Lägga till datauppsättningar från befintliga anslutningar

Skapa datauppsättningar från befintliga ODBC-anslutningar. När du skapar en datauppsättning väljer du en databas från datakällan och väljer sedan tabeller i den databasen. En datauppsättning skapas för varje tabell du väljer. Datauppsättningar som skapas på detta sätt uppdaterar sina data varje gång datauppsättningen öppnas.

När du skapar datauppsättningar från anslutningar kan du använda katalogiserings- och ursprungsalternativ med data från dina externa datakällor.

Anteckning om information

Datauppsättningar som skapas från en anslutning måste finnas i samma utrymme som anslutningen till den datakällan. Om datauppsättningen flyttas till ett utrymme utan den anslutningen, är endast datauppsättningens namn och begränsade metadata tillgängliga från datauppsättningen.

1. Gå till sidan Skapa i aktivitetscentret för Analyser och välj Datauppsättning.

2. Välj en anslutning till en datakälla från tillgängliga anslutningar och klicka på Nästa.

3. Under Databas, väljer du den databas som innehåller de tabeller för vilka du vill skapa datauppsättningar.

4. Under Tabeller, väljer du tabellerna att skapa datauppsättningar från. Varje tabell kommer att skapa en ny datauppsättning.

5. Klicka på Nästa.

6. Välj destinationsutrymmet för datauppsättningen från Välj utrymme.

Om utrymmet inte har tillgång till din valda anslutning, måste du välja Skapa ny anslutning i <space name>.

7. Klicka på Skapa datauppsättningar.

Lägga till datauppsättningar från nya anslutningar

Lägg till en ny ODBC-anslutning och skapa en datauppsättning från den.

Anteckning om information

Datauppsättningar som skapas från en anslutning måste finnas i samma utrymme som anslutningen till den datakällan. Om datauppsättningen flyttas till ett utrymme utan den anslutningen, är endast datauppsättningens namn och begränsade metadata tillgängliga från datauppsättningen.

1. Gå till sidan Skapa i aktivitetscentret för Analyser och välj Datauppsättning.

2. Klicka på Skapa anslutning.

3. Välj målutrymme för anslutningen.

4. Under Datakopplingar väljer du datakälla.

5. Lägg till detaljer om anslutningen.

6. Ange kopplingsinställningarna för datakällan.

Information om kopplingar som stöds finns i Ladda analysdata.

7. Klicka på Skapa.

8. Välj anslutningen från tillgängliga anslutningar och klicka på Nästa.

9. Under Databas, väljer du den databas som innehåller de tabeller för vilka du vill skapa datauppsättningar.

10. Under Tabeller, väljer du tabellerna att skapa datauppsättningar från. Varje tabell kommer att skapa en ny datauppsättning.

11. Klicka på Nästa.

12. Välj destinationsutrymmet för datauppsättningen från Välj utrymme.

Om utrymmet inte har tillgång till din valda anslutning, måste du välja Skapa ny anslutning i <space name>.

13. Klicka på Skapa datauppsättningar.

Andra sätt att lägga till datafiler

Det finns många andra att ladda upp datafiler till Qlik Cloud-analys. Det är exempelvis ofta möjligt att lägga till data när du bygger specifika analysresurser.

Vanliga metoder inkluderar:

Hantera datakällor i utrymmen

Se Hantera datafiler för mer information om hantering av datafiler i utrymmen.