Directory

De opdracht Directory legt vast in welke directory moet worden gezocht naar gegevensbestanden in volgende LOAD-opdrachten, totdat een nieuwe Directory-opdracht wordt gegeven.

Syntaxis:

Directory[path]

Als de opdracht Directory wordt opgegeven zonder een path of als de opdracht wordt weggelaten, zoekt QlikView in de werkdirectory van QlikView.

Working directory

Argumenten:

Argument Beschrijving
path

Een tekst die kan worden geïnterpreteerd als het pad naar het gegevensbestand.

Het pad is het pad naar het bestand. Het is:

• absoluut

Voorbeeld: c:\data\

• relatief ten opzichte van het documentpad van QlikView.

Voorbeeld: data\

• URL-adres (HTTP of FTP) dat verwijst naar een locatie op internet of intranet.

Voorbeeld: http://www.qlik.com

Voorbeeld:

DIRECTORY C:\userfiles\data; // OR -> DIRECTORY data\;

LOAD * FROM
[data1.csv] // ONLY THE FILE NAME CAN BE SPECIFIED HERE (WITHOUT THE FULL PATH)
(ansi, txt, delimiter is ',', embedded labels);

LOAD * FROM
[data2.txt] // ONLY THE FILE NAME CAN BE SPECIFIED HERE UNTIL A NEW DIRECTORY STATEMENT IS MADE
(ansi, txt, delimiter is '\t', embedded labels);