Wat is er nieuw in QlikView mei 2022?

Hier volgen enkele van de belangrijkste nieuwe en bijgewerkte functies van QlikView.

Ondersteuning van QVF

Ondersteuning voor de QVF-bestandsindeling was al geïntroduceerd in de mei 2021 release van QlikView. In de mei 2022 release van QlikView wordt de QVF-indeling de standaardbestandsindeling.

De QVW-bestandsindeling blijft werken en wordt de standaardbestandsindeling voor bestaande QVW's. Als twee documenten dezelfde basisnaam hebben maar verschillende extensies, delen ze de meta- en gedeelde bestanden.

Er bestaat nog geen grensoverschrijdende compatibiliteit tussen QlikView QVF-bestanden en Qlik Sense QVF-bestanden.

.NET

De QlikView Server-services zijn bijgewerkt naar .NET 4.8.

Systeemvereisten voor QlikView Server (alleen in het Engels)

Doc Admin-cache blijft behouden

Eerder bevond de Doc Admin-cache zich in het geheugen en werd gewist zodra de QMS-service opnieuw werd opgestart. Nu blijft de cache behouden in een database

Distributieservices > Geavanceerd > Vooraf geladen brondocument beheerders (alleen in het Engels)

Nieuwe functie voor analyse van sleutelfactoren

De functie MutualInfo() berekent de wederzijdse informatie tussen twee velden.

Diagramfunctie MutualInfo

E-mailmeldingen voor voltooide taken met waarschuwing

Eerder had de QlikView Server de functionaliteit waarbij er een e-mailmelding werd verzonden als het laden van een van de taken was mislukt. Nu hebben we de mogelijkheid toegevoegd om ook taken op te nemen die met waarschuwingen zijn voltooid.

Distributieservices > E-mailmelding (alleen in het Engels)

Nieuwe optie voor containerobjecten

Het is nu mogelijk om tabbladen in het containerobject te verbergen. Het object toont het eerste niet-verborgen object.

Containerobject

Containerobject - AJAX/WebView

Totaal Mekko-diagram bovenaan

Het Mekko-diagram kan nu totalen bovenaan elke segmentstapel tonen.

Mekko-grafiek

Logboekverzamelaar

De logboekverzamelaar die is ontwikkeld door Qlik Support is nu geïntegreerd in de QlikView Management Console.

Logboekverzamelaar (alleen in het Engels)

Brondocument traceren

Het gebruikersdocument, dat is gemaakt in een Herhalen en reduceren-proces, bevat nu informatie over het brondocument. Deze informatie vindt u in het dialoogvenster Ondersteuningsinformatie document.

Ondersteuningsinfo voor document