Functies in scripts en grafiekuitdrukkingen

In deze sectie worden functies beschreven die kunnen worden gebruikt in load-scripts van QlikView en grafiekuitdrukkingen voor het transformeren en aggregeren van gegevens.

Veel functies kunnen op dezelfde wijze worden gebruikt in zowel load-scripts als grafiekuitdrukkingen, maar er is een aantal uitzonderingen:

• Sommige functies kunnen alleen worden gebruikt in load-scripts, aangeduid met scriptfunctie.
  • Sommige functies kunnen alleen worden gebruikt in grafiekuitdrukkingen, aangeduid met grafiekfunctie.
  • Sommige functies kunnen worden gebruikt in zowel load-scripts als grafiekuitdrukkingen, maar met verschillen in parameters en toepassing. Deze worden beschreven in aparte onderwerpen aangeduid met scriptfunctie of grafiekfunctie.

Analytische verbindingen

Voor zowel QlikView Desktop als QlikView Server kunnen analytische verbindingen worden geconfigureerd door het bestand settings.ini te bewerken. Functies die zijn ingeschakeld door een analytische verbinding worden alleen weergegeven als de analytische verbinding is geconfigureerd in het bestand setting.ini en als QlikView is opgestart. Raadpleeg de pagina Analytische verbindingen voor meer informatie over het maken van een analytische verbinding.