Rename field

Met deze scriptfunctie wordt de naam van een of meer bestaande QlikView-velden gewijzigd nadat deze zijn geladen.

InformatieHet wordt niet aanbevolen om dezelfde naam te gebruiken voor een veld en een variabele in QlikView.

Zowel de syntaxis rename field als de syntaxis rename fields kan worden gebruikt.

Syntaxis:

Rename Field (using mapname | oldname to newname{ , oldname to newname })

Rename Fields (using mapname | oldname to newname{ , oldname to newname })

Argumenten:

Argumenten voor rename field
Argument Beschrijving
mapname De naam van de eerder geladen toewijzingstabel met een of meer oude en nieuwe veldnaamparen.
oldname De oude veldnaam.
newname De nieuwe veldnaam.

Beperkingen:

Twee velden met verschillende namen kunnen niet dezelfde naam krijgen. Het script wordt zonder fouten uitgevoerd, maar het tweede veld wordt niet hernoemd.

Voorbeeld 1:

Rename Field XAZ0007 to Sales;

Voorbeeld 2:

FieldMap:

Mapping SQL SELECT oldnames, newnames from datadictionary;

Rename Fields using FieldMap;