Replicatieprojecten exporteren en importeren

U kunt een replicatieproject exporteren naar een JSON-bestand dat alles bevat dat nodig is om het replicatieproject te reconstrueren. Het geëxporteerde JSON-bestand kan op dezelfde tenant of een andere tenant worden geïmporteerd. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om gegevensprojecten van de ene tenant naar de andere te verplaatsen of om back-ups te maken van gegevensprojecten. U kunt een gegevensproject ook bijwerken via een bijgewerkt JSON-exportbestand.

Een gegevensproject exporteren

Ga als volgt te werk om een project te exporteren:

• Klik op de startpagina van Gegevensintegratie op op het gegevensproject dat u wilt exporteren en selecteer Exporteren.

• Open het project, klik in de rechterbovenhoek op en selecteer Exporteren.

Het project wordt geëxporteerd naar een JSON-bestand met een bestandsnaam die bestaat uit de projectnaam, het projecttype (Replicatie) en een tijdstempel.

WaarschuwingBewerk het geëxporteerde JSON-bestand niet. Als u dat wel doet, kan dat resulteren in een gegevensprojectbestand dat niet kan worden geïmporteerd.

Een replicatieproject importeren

U kunt een geëxporteerd replicatieproject in dezelfde tenant importeren als waarvandaan het is geëxporteerd, of u kunt het in een andere tenant importeren. Als het replicatieproject is geïmporteerd naar een andere tenant, moet u nieuwe gegevensverbindingen definiëren voor alle gegevensbronnen en doelen.

Een project importeren:

1. Klik op Nieuwe toevoegen in de startpagina van Gegevensintegratie en selecteer Gegevensproject importeren.

2. Voeg het JSON-bestand van het gegevensproject toe. U kunt het ofwel in het dialoogvenster plakken of bladeren om het bestand te selecteren.

De volgende velden worden weergegeven:

• Naam

U kunt desgewenst het naam van het gegevensproject wijzigen. De standaardnaam is de oorspronkelijke gegevensprojectnaam die als prefix Imported_ heeft.

• Ruimte
      Selecteer de ruimte waaraan het gegevensproject moet worden toegevoegd.

• Beschrijving
      U kunt desgewenst een beschrijving toevoegen voor het gegevensproject of de bestaande beschrijving bewerken.

• Geïmporteerde bronverbindingen vervangen
      U kunt de geïmporteerde bronverbindingen vervangen.

Dit is vereist als u een gegevensproject vanuit een andere tenant importeert.

• Geïmporteerde doelverbindingen vervangen

U kunt de geïmporteerde doelverbindingen vervangen.

Dit is vereist als u een gegevensproject vanuit een andere tenant importeert.

• Geïmporteerde bronschema's vervangen

Deze sectie toont de bronschema's voor elke taak die nog geïmporteerd moet worden. U kunt de geïmporteerde bronschema's vervangen.

3. Als u klaar bent klikt u op Importeren.

Het gegevensproject wordt toegevoegd aan de startpagina van Gegevensintegratie.

Een bestaand gegevensproject bijwerken

U kunt een project bijwerken via een JSON-exportbestand. Hiermee worden alle taken in het project vervangen, maar verbindingen en taakinstellingen worden niet vervangen. Taken die niet zijn opgenomen in het geïmporteerde gegevensproject worden verwijderd.

U kunt bijvoorbeeld een gegevensproject importeren dat is geëxporteerd vanuit de ruimte voor ontwikkelingsgegevens naar een gegevensproject in de ruimte voor productiegegevens om het project voor productiegegevens bij te werken.

Voordat u start met het bijwerken van het gegevensproject:

• Als u een back-up wilt maken van het gegevensproject voordat u gaat bijwerken, klikt u op en vervolgens op Exporteren om het gegevensproject te exporteren.

• Stop de taken die uit het project worden verwijderd.

• Als het project SaaS-applicatieverbindingen gebruikt die nog niet bestaan, moet u de verbindingen maken en metagegevens genereren voordat u start met de import.

Ga als volgt te werk om een gegevensproject bij te werken:

1. Open het gegevensproject dat u wilt bijwerken.

2. Klik op en klik vervolgens op Importeren.

3. Selecteer of sleep het JSON-bestand dat u wilt importeren.

4. Maak de vereiste wijzigingen voor het koppelen van verbindingen die afwijken tussen het gegevensproject en het geïmporteerde gegevensproject.

Het geïmporteerde gegevensproject kan bijvoorbeeld gebruikmaken van een bronverbinding met de naam SQL1, terwijl het bestaande gegevensproject een vergelijkbare verbinding met de naam SQL2 gebruikt. In dit geval koppelt u de geïmporteerde verbinding aan SQL2 in Geïmporteerde bronverbindingen vervangen.

InformatieBij het selecteren van een verbinding die u wilt koppelen, kunt u wel een nieuwe databaseverbinding maken, maar niet een SaaS-applicatieverbinding.
  5. Klik op Importeren als u klaar bent.

Het gegevensproject wordt nu bijgewerkt op basis van het geïmporteerde JSON-bestand.