Gå till huvudinnehåll Skip to complementary content

Komma igång och inlärningsalternativ

Den tekniska dokumentationen för Qlik innehåller exempel, introduktionskurser och felsökning för alla, oavsett var du befinner dig på din resa. Här kan du läsa mer om funktionerna och arkitekturen för alla Qlik-produkter.

Du kan även öppna denna dokumentationsuppsättning från Qlik Cloud genom att klicka på Startmeny för Qlik Sense SaaS. och välja Hjälp. Du kan även klicka på Qlik Sense-menyn Anslut och lär. för att öppna panelen Anslut och lär. Från den här panelen kan du klicka på Hjälp eller utforska andra inlärningsalternativ.

Rutan Anslut och lär

Menyn Anslut och lär i Qlik Cloud

Det finns flera sätt att fördjupa sina kunskaper i Qlik Cloud förutom dokumentationen som du läser just nu.

Qlik Cloud-rundtur

Utforska Qlik Cloud med anpassade rundturer som baseras på din användarroll och Qlik-produktupplevelse. Rundturen börjar första gången som du loggar in på Qlik Cloud. Du kan även starta rundturer från rutan Anslut och lär. Klicka på Qlik Sense-menyn Anslut och lär. och klicka sedan på Introduktion och välj rundturerna som du vill titta på.

Qlik Cloud-rundtur

Starta rundturen av Qlik Cloud

Instruktionsvideor

Från Qlik Cloud-hubben har du tillgång till en serie videor som hjälper dig att komma igång med Qlik Cloud Analystjänster och Qlik Cloud Data Integration. Varje video fokuserar på en viss uppgift i arbetet med att skapa analyser och visualisera data eller dataintegrering.

Videor som hjälper dig att komma igång med Analystjänster

Skärmdump av Qlik Cloud-hubben med videor som förklarar hur man använder olika funktioner i analystjänsterna.

Videor som hjälper dig att komma igång med Data Integration

Skärmdump av Qlik Cloud-hubben med videor som förklarar hur man använder olika funktioner för dataintegration.

Rundturer i Qlik Cloud Analystjänster (videor)

Qlik Sense-rundturen ger en snabb introduktion (mindre än tre minuter) till Qlik Cloud Analystjänster. Vad du kan göra i Qlik Sense SaaS-rundturen innehåller en introduktion till Qlik Cloud-hubben.

Introduktion

Om du är ny användare eller administratör i Qlik Cloud bör du besöka Qlik Introduktion. Med hjälp av de här resurserna kommer du snabbt i gång med din roll i Qlik Cloud.

Introduktionskurser

Vare sig du precis har börjat använda Qlik Cloud eller vill använda det mer effektivt när du implementerar din Data Analytics-strategi kan du använda de stegvisa introduktionskurserna. Mer information finns i Introduktionskurser för Qlik Cloud Analystjänster.

Videor och screencasts

På hjälpwebbplatsen för Qlik finns över 400 videor och screencasts som hjälper dig att fördjupa dina kunskaper om Qlik Cloud eller förstå hur du bäst använder dessa kraftfulla verktyg. Du kan filtrera videorna efter verktyg, funktion och version.

Qlik Help YouTube-kanalen innehåller liknande videor som hjälpwebbplatsen för Qlik. Där finns det även alternativ och spellistor för prenumeranter.

Qlik YouTube-kanalen innehåller ett brett utbud av videor som visar allt från nya funktioner till kund- och produktdemonstrationer.

Besök de här webbplatserna ofta för att inte missa ny information.

Du kanske även vill prenumerera på följande videoserier:

• Qlik Support Techspert ThursdaysQlik Techsperter pratar om ämnen som är relevanta för kunder och partner.

• Qlik Tuesday Tips och Tricks – snabba lösningar på Qlik Cloud-användares behov. Experterna kan till exempel visa ett komplement, presentera en funktion som alla inte känner till eller ge tips på felsökning.

• Qlik Fix – en serie korta videor med praktiska lösningar riktade till kunder och partner för Qlik. Syftet är att erbjuda enkla och snabba lösningar på problem med Qlik.

Demonstrationer

Qlik Cloud-lösningen kan användas i många olika syften, som du kan se på QlikDemos. Du kan skapa en översikt över en leveranskedja, följa kostnaderna för medicinsk utrustning eller sätta samman och hantera ditt drömidrottslag. Möjligheterna är oändliga. På demosidan kan du direkt uppleva kraften i Qlik Cloud.

Qlik-supportens kunskapsbas

Sök eller bläddra i Qlik-supportens kunskapsbas för att hitta svar på olika frågor, som frågor om konton till hur man felsöker felmeddelanden. Innehållet granskas och uppdateras av vårt globala supportteam.

Qlik Community

Oavsett om du är ny och vill lära dig grundläggande funktioner eller om du vill optimera komplexa lösningar, hittar du likasinnade på Qlik Community. Här kan du samarbeta med fler än 60 000 Qlik-tekniker och medlemmar från hela världen för att hitta svaren som du behöver för att lyckas. Besök Qlik Community för att se eller delta i diskussionerna.

Qlik Utbildning

Besök Qlik Utbildning för en mängd olika alternativ för utbildning och övningar.

Qlik Utbildning innehåller en blandning av övningsmaterial, resurser och teknik som hjälper dig att få ut det mesta möjliga från din utveckling, driftsättning och implementering av Qlik Cloud.

Här finns allt från:

• Snabbstartsvideor

• Introduktionskurser och självstudiekurser

• Klassrumsutbildning

• Utvärdering av färdigheter

Continuous Classroom-kurserna är baserade på färdighetsnivå, användarroll och verktyg eller funktioner.

Qlik Bloggar

Qlik ger stöd till över tio olika bloggar där du kan få information direkt från medarbetare på Qlik. De har varierande teman, från innovation och design till tekniska rapporter. Mer information finns på Qlik Community Blogs.

Qlik datakompetensprogram

Idag är datakompetens lika viktigt som att kunna läsa och skriva men det finns stora kunskapsbrister. Därför jobbar Qlik med att hjälpa personer och organisationer att förstå, analysera och använda data på ett säkert sätt.

Datakompetensprogrammet hjälper dig och din organisation att använda data effektivt, oavsett roll eller färdighet. Det här branschledande programmet omfattar kompletta utbildningsresurser och konsulttjänster som ökar datakompetensen i din organisation.

Se Datakompetens och Qlik Datakompetensprogrammet för mer information.

Versionsanteckningar för administratörer

Administratörer bör läsa igenom månadens versionsanteckningar för Qlik Cloud för ökad förståelse av åtgärdade defekter, öppna problem och begränsningar. Versionsanteckningarna finns på Qlik Community Release Notes.